Івано-Франківщина: В обласному центрі триває семінар «Школа міграції»

Івано-Франківщина: В обласному центрі триває семінар «Школа міграції»

14.11.12 11:08 0 1384
В Івано-Франківську в межах реалізації проекту«Попередження торгівлі людьми шляхом розвитку соціальної роботи та мобілізації громад» Міжнародної організації з міграції розпочав роботу семінар «Школа міграції».

Серед його учасників - представники організацій, що впроваджують проект, члени ініціативних груп із пілотних громад, представники відділів освіти і загальноосвітніх шкіл.

Як зазначила представник Міжнародної організації з міграції в Україні Катерина Арданьян, проект «Попередження торгівлі людьми шляхом розвитку соціальної роботи та мобілізації громад» реалізується з 2009 року. Перша його фаза тривала до 2012, нині розпочалася друга, яка продовжиться до 2015 року. Мета проекту – попередження торгівлі людьми у пілотних регіонах шляхом залучення соціальних працівників, педагогів та лідерів місцевих громад до проведення заходів із розвитку громади, соціальної реабілітації, інформування молоді про існуючі ризики.

«Учасники семінару «Школа міграції» дізнаються більше про трудову міграцію, права трудових мігрантів, ризики нелегальної міграції, ситуацію з торгівлею людьми в Україні та регіоні, сучасну законодавчу базу, яка вже створена, національний механізм взаємодії, профілактику торгівлі людьми, - наголосила Катерина Арданьян. – Сподіваємося, основними результатом стане те, що люди зможуть оцінити небезпеку і знатимуть, куди звертатися по допомогу. А у громадах працюватимуть ініціативні групи, які створюватимуть можливості для професійного та особистісного розвитку молоді та мешканців громади загалом».

Довідково

Представництво Міжнародної організації з міграції в Україні почало працювати у 1996 році. У 2002 році Парламент України ратифікував угоду про членство України в Організації.

Протягом 15 років діяльності в Україні МОМ надала допомогу більш ніж 300 тис. мігрантів.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кохання дійсно зводить з ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: У ...

КОМЕНТАРІ