Львів: Триває інформаційна кампанія «Інспекція праці допоможе Вам на робочих місцях!»

Львів: Триває інформаційна кампанія «Інспекція праці допоможе Вам на робочих місцях!»

14.11.12 12:23 0 2146
Державна інспекція України з питань праці спільно з Міжнародною організацією праці та соціальними партнерами проводить інформаційну кампанію «Інспекція праці допоможе Вам на робочих місцях!», яка набула всеукраїнського масштабу. Основна мета інформаційної кампанії – впровадження у роботу державних інспекторів праці механізмів профілактики порушень трудового законодавства.

У рамках інформаційної кампанії Територіальна державна інспекція з питань праці у Львівській області проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань законодавства про працю, як в приміщенні Інспекції з питань праці під час прийому громадян (в т. ч. і роботодавців), так і державними інспекторами праці під час здійснення перевірок підприємств, участі у роботі комісій з питань погашення заборгованості, легалізації, зайнятості, семінарів, тренінгів, тощо. В ході проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи державні інспектори праці розповсюджують тематичні брошури та постери підготовлені у рамках реалізації Проекту Міжнародного бюро праці та Уряду Канади «Удосконалення колективних переговорів і дотримання трудового законодавства в Україні».

Інформаційна компанія направлена на забезпечення інформування роботодавців, працівників, соціальних партнерів про існування, функції і можливості інспекції праці, інструменти, які використовуються для забезпечення гідної праці. Саме інспекція праці сприяє забезпеченню балансу між гідними умовами праці і продуктивністю праці та створенням умов для підвищення конкурентоспроможності шляхом підтримки гідного виробничого середовища. Основними функціями Інспекції з питань праці є забезпечення застосування норм законодавства про працю в частині тривалості робочого часу, заробітної плати, використання праці дітей і жінок та інших; забезпечення роботодавців і працівників технічною інформацією та порадами щодо найефективніших засобів додержання законодавчих положень; доведення до відома державних органів фактів бездіяльності або зловживання, котрі не підпадають під дію існуючих законодавчих положень.

Інформаційно-роз’яснювальна робота державних інспекторів праці спонукає роботодавців поглянути під іншим кутом зору на стиль ведення свого бізнесу та згадати про відповідальність перед своїми робітниками.

В рамках кампанії «Інспекція праці допоможе Вам на робочих місцях!» кожен громадянин має можливість одержати саме ту інформацію, яка сприятиме реалізації його особистих потреб, прав і можливостей у світі праці, в Територіальній державній інспекції з питань праці у Львівській області за адресою: м. Львів, вул. Валова, 31, 2 пов./кім.207.

Інформація Територіальної державної інспекції з питань праці у Львівській області

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ЛКП «Львівавтодор» ...
Наступна новина: Барселона, Лондон, Берлін ...

КОМЕНТАРІ