На Івано-Франківщині засуджено двох наркоторговців

На Івано-Франківщині засуджено двох наркоторговців

14.11.12 12:53 0 1377
Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області у відкритому судовому засіданні розглянув кримінальну справу щодо обвинувачення двох мешканців Прикарпаття у незаконному зберіганні та збуті наркотичних засобів у великих розмірах у місця позбавлення волі.

У ніч на 19 червня цього року 29-річний і 35-річний чоловіки за попередньою змовою прибули на автомобілі у Коломийський район, де розташована виправна колонія. Реалізовуючи свої злочинні наміри, зловмисники перелізли через огорожу і таємно проникли на територію складу інтендантського забезпечення. Однак зиску з того не мали: цих осіб було затримано, у них вилучили речові докази. Зокрема, в поліетиленовому пакеті правоохоронці виявили декілька пакунків з наркотичними засобами.

Таким чином було з’ясовано, що двоє мешканців Івано-Франківської області намагалися збути в колонію для потреб засуджених майже 103 грами канабісу, а також кілька таблеток медичного засобу «субітекс», в якому міститься наркотична речовина бупренорфін.

Стосовно затриманих порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 статті 307 (збут наркотиків у місця позбавлення волі) Кримінального кодексу України. На період розслідування один з фігурантів перебував під вартою, іншому суд обрав запобіжний захід - підписка про невиїзд.

У судовому засіданні обидва підсудні свою вину у вчиненні злочину визнали повністю і підтвердили показання, дані ними під час досудового слідства. Зокрема, вони визнали, що цілковито усвідомлювали протиправний характер своїх дій, але таки наважилися на злочин через тяжке матеріальне становище. Молодший з підсудних щиро розкаювався у вчиненому і просив суд не карати суворо, оскільки в чоловіка на утриманні четверо малолітніх дітей. Інший співучасник також просив суд зважити на його сімейні обставини ( догляд за матір’ю, яка є інвалідом другої групи) і дати йому шанс на виправлення без ізоляції від суспільства.

Врахувавши обставини, що пом’якшують покарання підсудним та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину, суд прийшов до висновку застосувати до кожного з підсудних статтю 69 КК України і призначив покарання, яке є нижчим від нижчої межі санкції статті, за якою обвинувачувалися підсудні. Таким чином 29-річного мешканця Івано-Франківської області засуджено до 2 років ув’язнення, натомість 35 річний при карпатець проведе у місцях позбавлення волі найближчих 3 роки.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Бригади станції швидкої ...
Наступна новина: Львівщина: Готовність ...

КОМЕНТАРІ