Провідні паралімпійці Львівщини оздоровлюються в санаторіях смт. Східниці

Провідні паралімпійці Львівщини оздоровлюються в санаторіях смт. Східниці

14.11.12 15:33 0 1320
З ініціативи та за сприяння Львівського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів, а також активної підтримки Львівської обласної державної адміністрації для усіх паралімпіців Львівщини, які змагалися на XIV літніх Паралімпійських Іграх в Лондоні, організовано безкоштовний відпочинок та оздоровлення на базі санаторіїв смт. Східниці. Про це повідомили в управлінні з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Зокрема, в санаторії «Східницькі Карпати» вже пройшли 18-денний відновлювальний курс учасники XIV Паралімпійських ігор 2012 року: володар чотирьох нагород Лондонської Паралімпіади, заслужений майстер спорту України з легкої атлетики Роман Павлик; срібний призер Паралімпіади, майстер спорту України міжнародного класу з фехтування на візках Антон Дацко, майстер спорту України міжнародного класу з фехтування на візках Андрій Демчук, майстер спорту України міжнародного класу зі стрільби з лука Павло Назар та майстри спорту України з цього ж виду спорту  Тарас Чопик та Роман Чайка. На базі східницького санаторію «Стожари» санаторно-курортне лікування провели ще двоє учасників Лондонської Паралімпіади: майстер спорту зі стрільби з лука Юрій Копій та майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики Орися Ільчина.

Інші представники «Інваспорту» Львівщини – учасники XIV літніх Паралімпійських Ігор: Антон Стабровський, Мар’ян Квасниця, Ігор Засядкович та Роксолана Дзьоба-Балян, відповідно до індивідуальних графіків реабілітації та тренувальних зборів, зможуть оздоровитися в Східниці ще до кінця цього року.

Довідка:

Курорт Східниця відомий неповторними родовищами слабомінералізованих вод типу «Нафтуся». На території курортної зони Східниці відкрито 38 лікувальних джерел та понад 17 свердловин, більшість з яких за своїм складом не мають аналогів у світі. Цілюща вода Східниці наповнена розчиненими органічними речовинами та мікроелементами, вміст яких у сто разів більший, ніж в океанічній та звичайній питній воді.

У смт. Східниця ефективно діє ціла низка санаторіїв та оздоровчих комплексів, що здійснюються санаторно-курортне лікування людей з особливими потребами.

Зокрема, одним із найбільших лікувально-профілактичних центрів Східниці є оздоровчий комплекс «Східницькі Карпати», який першим серед багатьох здравниць Східниці у 2000 році отримав статус санаторію. Щомісяця санаторій «Східницькі Карпати» гостинно приймає понад 120 відпочиваючих.

Санаторій «Стожари» громадської організації інвалідів «Велес» – ще один з унікальних лікувальних закладів в селищі Східниця, який щомісяця приймає на оздоровлення до 100 відпочиваючих.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В одному із чернівецьких ...
Наступна новина: Львівщина: На здобуття ...

КОМЕНТАРІ