У Львові розпочало роботу 17-е засідання Ради Президента Євро-Азійського співробітництва державних метрологічних установ

У Львові розпочало роботу 17-е засідання Ради Президента Євро-Азійського співробітництва державних метрологічних установ

14.11.12 17:22 0 1331
14 листопада у Львівському  Будинку вчених розпочало роботу  17-е засідання Ради Президента Євро-Азійського співробітництва державних метрологічних установ  (Euro-Asian Cooperation of National Metrology Institutions – скорочена назва СООМЕТ), яке триватиме 2 дні.

У засіданні беруть участь представники Росії, Білорусії, Німеччини, Словаччини та України.

З вітальним словом від імені голови обласної державної адміністрації виступив начальник головного управління економіки та промислової політики Денис Шмигаль, який побажав учасникам плідної роботи та напрацювання конкретних пропозицій для вирішення метрологічних проблем, що виникають перед національною економікою в умовах глобалізації ринку.

Основною діяльністю СООМЕТ є забезпечення єдності еталонних вимірювань, гармонізація законодавчої метрології, акредитації та систем управління якістю з метою усунення технічних бар’єрів у торгівлі між країнами, інформація та навчання.”

Довідка:

СООМЕТ була створена в червні 1991 року, в травні 2000 року перейменована в «Євро-Азійське співробітництво державних метрологічних установ». Метрологічні установи країн інших регіонів приєднуються до організації у якості асоційованих членів.

Зараз до складу СООМЕТ входять 18 країн: Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Болгарія, Німеччина (асоційований член), Грузія, Казахстан, Киргизія, КНДР (асоційований член), Куба (асоційований член), Литва, Молдова, Росія, Румунія, Словаччина, Таджикистан, Узбекистан, Україна.

Україна є членом СООМЕТ з 1991 року, спочатку у складі СРСР, а після розпаду СРСР, як самостійний член.

Мета СООМЕТ:

- сприяння ефективному вирішенню питань єдності вимірювань і необхідної точності їх результатів, одноманітності мір;

- сприяння розвитку співробітництва національних економік і усуненню технічних бар’єрів у міжнародній торгівлі;

- зближення діяльності метрологічних служб євро-азійських країн з діяльністю аналогічних служб інших провідних регіонів з успішною економікою.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Палацу культури міста ...

КОМЕНТАРІ