Держава заборгувала ЛМКП «Львівводоканал» 123 млн грн за різницю у тарифах

Держава заборгувала ЛМКП «Львівводоканал» 123 млн грн за різницю у тарифах

14.11.12 18:43 0 1292
Як зазначив сьогодні під час  виступу на сесії ЛМР в.о.директора ЛМКП «Львівводоканал» Степан Пакіж, на сьогодні держава заборгувала комунальному підприємству за різницю у тарифах 123 млн грн.

— Якщо б нам держава віддала ті 132 млн грн., то ми б їх скерували на погашення позики Світового банку. Є інший тільки один механізм – кошти з міського бюджету. Сьогодні міський бюджет такої можливості не має. Томи ми знаходимося у юридичних дебатах. Сьогодні ситуація є достатньо стабільна і будемо робити все можливе, щоб ту різницю в тарифах отримати і таким чином гасити позику, яка давалася на 10 років. Якщо Державна комісія не закладає у тарифі суму на погашення, то Водоканал не має інших доходів. Те, що ми отримуємо у тарифі, сто відсотків йде на оплату за електроенергію, на заробітну плату і невеликі суми на матеріали та ремонт, немає інших статей доходу. — Ріст вартості електроенергії для Водоканалу є – 4%, 1%, а автоматичної зміни тарифу нема. І це є не цілком чесно. Бо якщо Обленерго чи НКРЕ піднімають ціну на електроенергію, а це левовий складник у вартості тарифу, автоматично треба міняти і тариф на воду. А це не робиться. І сьогодні надзвичайні зусилля керівника водоканалу дають можливість тримати ситуацію на плаву. Є позитивні показники – збільшуються кошти від претензійної роботи, зменшуються витрати по паливу і, що найцікавіше, зменшуються витрати електроенергії, завдяки системному підходу до роботу. Питання Львівводоканалу – це не тільки питання керівника, це питання усіх нас. — Андрій Садовий, міський голова Львова

Нагадаємо, сьогодні на сесії ЛМР в.о.директора ЛМКП «Львівводоканал» Степан Пакіж інформував про фінансово-господарський стан та перспективи розвитку комунального підприємства.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ОБСЄ та Львівська міська ...
Наступна новина: Львів: У вихідний день на ...

КОМЕНТАРІ