Рада схвалила комплексну екологічну програму на 2012-2016 роки для Львова

Рада схвалила комплексну екологічну програму на 2012-2016 роки для Львова

14.11.12 19:49 0 1440
Сьогодні на пленарному засіданні міської ради депутати прийняли ухвалу про затвердження комплексної екологічної програми на 2012-2016 роки для міста Львова.

Екологічна програма, розроблена інститутом екології Карпат НАН України, у першій частині висвітлює стан природніх ресурсів у місті, окреслює основні чинники, які негативно впливають на екологічний стан. Друга частина програми – це заходи, які необхідно провести для покращення екологічної ситуації у Львові і для більш комфортного життя мешканців та гостей міста.

— Основні проблеми, шлях до вирішення яких передбачає Комплексна екологічна програма, — це зменшення викидів шкідливих речовин в повітря, уникнення неприємного запаху у місті. Щодо захоронення відходів – це будівництво полігону та упорядкування сміттєзвалища. Також програмою передбачена паспортизація водних об’єктів та їх охорона, низка протиерозійних та протикарстових заходів на землі. Ще один вагомий акцент Програми – збереження зелених насаджень та збільшення території об’єктів природо-заповідного фонду. — — Андрій Галушка, в.о. начальника управління екології та благоустрою ЛМР

Нагадаємо, комплексною стратегією розвитку Львова на 2012-2025 рр. серед пріоритетів екологічної політики визначено: впорядкування та утримання зелених насаджень з метою створення екологічної рівноваги між суспільством і природою, підвищення рівня екологічної свідомості громадян та визначення стратегічних показників екологічного стану і їх покращання.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З 1 січня Станція швидкої ...
Наступна новина: Львів: У суботу та неділю ...

КОМЕНТАРІ