Рівненщина: Власні доходи місцевих бюджетів – більше мільярда гривень

Рівненщина: Власні доходи місцевих бюджетів – більше мільярда гривень

15.11.12 07:21 0 1338
План наповнення місцевих бюджетів за 10 місяців перевиконано. З початку року до загального фонду бюджету області надійшло 1 мільярд і понад 63 мільйони гривень власних доходів. Це майже на 24 мільйони гривень більше плану, а в порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума зросла майже на 145 мільйонів.

Приріст надходжень відбувся в усіх районах і містах області. Найкраща динаміка простежується у Млинівському, Дубенському, Гощанському та Радивилівському районах – плюс 20-27 відсотків у порівнянні з минулим роком. Це результат ретельного аналізу економічного потенціалу кожного міста та району, зауважив очільник області. Додатковими 25 мільйонами поповнилися скарбниці за рахунок ресурсних платежів, що свідчить про господарський підхід місцевої влади та встановлення економічно-обґрунтованих орендних ставок, акцентував Василь Берташ.

Тим часом цьогорічними новаціями в наповненні бюджетів сільських рад став спеціальний збір на дикороси, запроваджений облрадою. Завдяки цьому платежі від природних багатств стали в понад півтора раза суттєвішими в порівнянні з минулим роком. Тож ті місцеві бюджети, де населення збирає чорниці, брусниці, журавлини та інші ягоди, а також гриби, з початку року одержали майже три мільйони гривень на вирішення місцевих проблем.

Водночас завдяки виконанню завдань Мінфіну обласна казна одержала додаткові надходження з держскарбниці в сумі 13 мільйонів 700 тисяч гривень. А загалом за 10 місяців Рівненщина отримала із загального фонду держбюджету 3 мільярди 182 мільйони дотацій і субвенцій.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: На Рівненщині ...

КОМЕНТАРІ