Тернопіль: Міська рада залучає до співпраці активну та цілеспрямовану молодь

Тернопіль: Міська рада залучає до співпраці активну та цілеспрямовану молодь

15.11.12 07:41 0 1457
Результати втілення проекту «Студенти для органів місцевого самоврядування-2012» презентували 8 листопада у міськраді.

У грудні минулого року вісім з 17 студентів за результатами співбесіди були направлені на стажування у міську раду. Протягом 5 місяців по чотири години щодня інтерни працювали в окремих управліннях та відділах міськради.

Крім стажування учасники проекту відвідували різні семінари і тренінги – в Києві, Львові, Луцьку. Підсумковий семінар за результатами стажування відбувся в Києві у липні, де студенти на всеукраїнському рівні мали змогу поділитися досвідом та напрацюваннями, здобутими під час стажування.

Проект «Студенти для органів місцевого самоврядування, як зазначають самі інтерни, є досить ефективним не лише в плані здобуття досвіду роботи в органах влади, а й у плані працевлаштування чи подальшого кар’єрного росту. Стажування в органах місцевого самоврядування дає можливість влаштуватися на роботу, а також стажуватися згодом у Верховній Раді.

Інтернам, які вже пройшли стажування цього року, міський голова вручив Сертифікати учасників проекту «Студенти для органів місцевого самоврядування – 2012». Очільник міста переконаний, що саме завдяки свіжому погляду молоді можна виявити та вирішити ті наболілі питання чи провести зміни, які вкрай необхідні для ведення ефективної молодіжної політики і позитивних змін у роботі органів місцевого самоврядування в цілому.

«Сьогодні ви завершуєте стажування в міській раді. Хочу висловити вдячність, бо окрім стажування, ви багато допомогли міській раді. Ви на практиці побачили роботу управлінь міської ради зсередини, надіюся почерпнули для себе багато корисного і цікавого . Стажування для вас є позитивним досвідом, для міськради – це можливість через вас донести до громадськості інформацію про роботу міської ради, виявити проблеми, які потрібно вирішити. Кожного року одна-дві ідеї, запропоновані молоддю для розвитку міста, реалізовуються, сподіваюся цього року їх буде більше і ми разом зробимо Тернопіль і життя в ньому кращим», - зазначив Сергій Надал.

Підбиваючи підсумки проекту, присутнім у залі презентували книги, в яких вміщені статті інтернів: «Формування регіональної молодіжної політики», «Культурний розвиток регіонів», «Реформування житлово-комунального господарства України», а також «Формування іміджу регіонів України на міжнародній арені».

«Унікальність книжок полягає у тому, що вони написані студентами-учасниками проекту «Студенти для органів місцевого самоврядування», який реалізовує ГО «Молодіжна Альтернатива» із місцевими партнерськими організаціями з 2005 року у 21 місті України, де цього року близько 130 студентів зі всієї України мали змогу пройти стажування у міських/районних/обласних радах. Автори статей висловлюють незаангажовану власну думку щодо проблем молодіжної політики, розвитку культури, реформування житлово-комунального господарства, висловлюють своє бачення щодо формування іміджу регіонів України на міжнародній арені», - зазначив керівник проекту Ігор Процик.

Нагадаємо, що метою даного проекту є підвищення професійної освіти молоді, отримання професійного досвіду студентами та залучення молоді до активної участі у житті свого міста, через організацію їх роботи у органах місцевого самоврядування. Реалізовується він громадською організацією «Молодіжна Альтернатива» (м. Київ) у партнерстві із Тернопільською обласною молодіжною громадською організацією «Спілка Молодіжного Самоврядування» за сприяння Тернопільської міської ради.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сьогодні не буде ...
Наступна новина: У місті Львові заплановано ...

КОМЕНТАРІ