У місті Львові заплановано будівництво соціального гуртожитку для дітей-сиріт

У місті Львові заплановано будівництво соціального гуртожитку для дітей-сиріт

15.11.12 10:44 0 1468
Львівська обласна державна адміністрація подала пропозиції до Міністерства соціальної політики щодо реконструкції соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у місті Львові на вулиці Угорській,2.

Своєю чергою, Міністерство соціальної політики направило для розгляду можливості включення вказаної пропозиції до переліку об’єктів, фінансування яких буде здійснюватись за рахунок субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток регіону у проекті Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік».

Соціальний гуртожиток забезпечуватиме тимчасовим безкоштовним житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 15 до 18 років, а також осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років. Метою діяльності закладу є створення умов для соціальної адаптації осіб, що в ньому проживають, та їх підготовка до самостійного життя.

Довідка:

У Львівській області з 2007 року функціонує обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, розрахований на одночасне перебування у ньому до 35 осіб.

Отримання житла залишається однією з найактуальніших проблем для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа.

Протягом багатьох років як у сільській місцевості, так і у міській, фактично не будується соціальне житло. Житлова проблема тісно пов’язана з проблемою працевлаштування, адже зазначена категорія дітей, змушена йти працювати лише на такі підприємства, які надають житло, гуртожиток.

Наявність житла (гуртожитку) визначає вибір роботи. Впливає на перспективи професійної кар’єри і якість освіти.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ