Івано-Франківщина: Покращиться стан зберігання архівних документів

Івано-Франківщина: Покращиться стан зберігання архівних документів

15.11.12 11:26 0 1310
Схвалено проект цільової програми забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду в Державному архіві Івано-Франківської області на 2013-2015 роки.

Передбачається, що в результаті реалізації такої програми підвищиться рівень зберігання та використання архівних матеріалів, прискориться процес впровадження сучасних інформаційних технологій для технічного захисту та ефективного використання документів, покращаться матеріально-технічна база державного архіву області та умови роботи його працівників.

Зокрема, планується завершити реконструкцію приміщень архіву, облаштувати в архівосховищах автоматичну систему пожежогасіння, встановити дахову котельню.

Фінансування програми здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету та інших джерел фінансування.

Довідково

У восьми архівосховищах державного архіву області зберігається 3 621 фонд, що становить 753 600 справ, починаючи з 18-го століття. В архіві зібрано тематичні картки, описи документів, фонди особового складу ліквідованих підприємств, установ і організацій, книги, брошури, журнали, підшивки газет.

За документами архіву щорічно виконується понад 2000 запитів, в читальному залі обслуговується більше 600 користувачів, серед яких є іноземці.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові пограбували ЦТП
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ