Івано-Франківщина: Навчальні семінари-тренінги  для майстрів народного декоративно-ужиткового мистецтва

Івано-Франківщина: Навчальні семінари-тренінги для майстрів народного декоративно-ужиткового мистецтва

15.11.12 18:20 0 1422
Сьогодні, 15 листопада, на базі Косівської Регіональної організації Національної спілки художників України розпочались навчальні семінари-тренінги для майстрів народного мистецтва Івано-Франківської області у рамках реалізації проекту «Мистецька палітра Прикарпаття», який впроваджується Регіональним туристично-інформаційним центром за підтримки Посольства Фінляндії в Україні.

Метою навчань є підвищення рівня навиків і знань майстрів з розвитку власної справи, забезпечення умов для подальшого розвитку народних промислів Івано-Франківщини з огляду на пріоритетність розвитку туризму в області.

Із вступним словом до учасників звернулись Володимир Федорак – начальник управління культури, національностей і релігій облдержадміністрації, Ярослав Бринський – начальник управління економіки – заступник голови Косівської райдержадміністрації, Василь Корпанюк – голова обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України та Наталія Гасюк – начальник відділу туризму управління зовнішніх економічних зв’язків і туризму облдержадміністрації, координатор проекту «Мистецька палітра Прикарпаття».

Семінари відбуватимуться протягом 15-16 листопада ц.р. Програмою передбачено тематичні заняття та тренінги з питань діючого законодавства у сфері народних промислів, приватного підприємництва і маркетингу виробів народного мистецтва за допомогою засобів туризму; особливості організації та проведення майстер-класів для туристів. Учасники зможуть на практиці ознайомитися з методиками проведення майстер-класів на базі художньо-виробничого комбінату, з особливостями презентації творів народного-ужиткового мистецтва на базі Музею народної творчості Михайла Струтинського та Косівського музею народного мистецтва та побуту Гуцульщини.

Виконавці проекту висловлюють подяку за сприяння в організації семінарів-навчань Косівській райдержадміністрації та Косівській регіональній організації Національної Спілки Художників України.

Додатково про проект:

Проект «Мистецька палітра Прикарпаття» впроваджується з червня 2012 року по березень 2013 року Регіональним туристично-інформаційним центром за підтримки Посольства Фінляндії в Україні.

Основною метою проекту є інтеграція культури і народного мистецтва області в існуючий туристичний продукт регіону.

Завдання проекту полягають у створенні умов для збереження та популяризації народних ремесел Прикарпаття; покращенні можливостей самозайнятості сільського населення та їх залучення для обслуговування туристів; налагодженні співпраці із туристичними фірмами; подальший розвиток туризму в області. Завдяки цій ініціативі передбачається сформувати коло жінок-народних майстринь з гірських та сільських районів Івано-Франківщини, які отримають знання з питань гостинності та обслуговування туристів у рамках двох одноденних семінарів-тренінгів. Перші учасниці будуть об’єднані у туристичний маршрут та мережу «Мистецька палітра Прикарпаття», інформація про яку буде розміщена в Інтернеті, а також опублікована у буклеті і каталозі майстрів «Мистецька палітра Прикарпаття», що будуть поширені серед представників туристичного бізнесу, в т.ч. під час круглого столу.

Партнери проекту:

- Івано-Франківська обласна державна адміністрація: (управління зовнішніх економічних зв’язків і туризму; управління культури, національностей та релігій);

- Навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття;

- Інститут туризму Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника;

- обласний осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України;

- ІФОО Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні.

З приводу участі в заходах проекту запрошуємо звертатися в РТІЦ (контактна особа - Іван Зелик): вул. Галицька, 4А, м. Івано-Франківськ, 76000, тел./факс +380 342 502474, e-mail: rtic.if.ua@gmail.com, www.rtic.if.ua

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ