З початку року  працівники МНС на Івано-Франківщині врятували життя 88 громадянам

З початку року працівники МНС на Івано-Франківщині врятували життя 88 громадянам

15.11.12 18:25 0 1370
На черговій прес-конференції, цього разу за підсумками діяльності Територіального управління МНС в області впродовж 10 місяців поточного року, начальник управління Володимир Чернецький зазначив: «Найголовніший наш здобуток: врятовано життя 88 громадянам». І ця новина №1 зайвих коментарів не потребувала.

Водночас зазначалося: з початку року на території області виникла 1851 пожежа (торік - 1336). На ліквідацію пожеж підрозділи оперативно–рятувальної служби здійснили

1 820 виїздів, або один виїзд на кожні чотири години. А всього за цей період зареєстровано понад 25 тисяч виїздів рятувальників МНС, з них за сигналом «Тривога» - понад 16 тисяч, або 53 виїзди на добу. Гірська пошуково-рятувальна частина аварійно-рятувального загону спецпризначення провела 54 рятувальних пошуків; знайдено 106 туристів, 27 особам надано першу долікарську допомогу.

За словами полковника служби цивільного захисту Володимира Чернецького, з ініціативи голови обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка під час пожежонебезпечного весняно-літнього періоду усі районні та міські відділи Теруправління МНС в області провели спільні навчання пожежних формувань лісових господарств з підрозділами державної, відомчої, місцевої пожежної охорони, «завдяки чому не було надзвичайних ситуацій у лісах». Сформовано позаштатну групу рятувальників з проведення, за необхідності, рятувальних газоелектрозварювальних робіт. Влітку відкрили місцеву пожежну команду у селі Задубрівці Снятинського району, а всього в області - 22 підрозділи місцевих пожежних команд, на балансі яких понад 30 одиниць пожежної техніки.

5-6 червня в Івано-Франківську за участі заступника директора Департаменту цивільного захисту МНС України Олександра Лещенка відбулися командно-штабні навчання з органами управління та підрозділами територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту області.

За дорученням голови ОДА Михайла Вишиванюка 1 листопада відбулися командно-штабні тренування з координації дій органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування при ліквідації аварії в мережі теплопостачання.

Через засоби масової інформації полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький звернувся до мешканців краю з проханням бути дуже обережними, дбати про безпеку свого життя та оточуючих. І пам’ятати, що саме необережність дітей і дорослих у поводженні з вогнем, порушення правил пожежної безпеки та безпечної життєдіяльності в побуті «призводять до великої біди».

Водночас начальник Територіального управління МНС в області Володимир Чернецький привітав обласних і районних телерадіожурналістів, партнерів по співпраці, з прийдешнім професійним святом - Днем працівників радіо, телебачення і зв’язку і вручив нагороди.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Генконсул Республіки Польща ...

КОМЕНТАРІ