Художник та педагог Борис Кисілевський відкрив виставку, яку присвятив Івано-Франківську

Художник та педагог Борис Кисілевський відкрив виставку, яку присвятив Івано-Франківську

15.11.12 18:35 0 1369
В Музеї мистецтв Прикарпаття художник Борис Кисілевський відкрив виставку своїх пейзажів та портретів. Експозицію він присвятив Івано-Франківську, в якому народився та творив перші свої замальовки.

«Тут понад 200 кращих моїх робіт. Ще я привіз валізу творів, які відібрані для майстер-класів зі студентами, якщо вони прийдуть. Я використовую багато технік у вітражі, які вже мало хто застосовує у роботі, готовий чимало показати в рисунку», - говорить Борис Кисілевський.

Він вважає, що рисунок є основою мистецтва. Після того, як його опанувати, можна творити живопис, пейзажі чи вітражі. З цими переконаннями Борис Кисілевський довгий час викладав для студентів Косівського технікуму народних художніх промислів, після закінчення Московського державного педагогічного інституту.

«Виставка Кисілевського – це підручник для наших студентів Інституту мистецтв. У ній проглядається ріст художника, його досягнення. А серед останніх – пропозиція викладати скульптуру у Політехніці польського міста Кошалін» , - повідомив директор Музею мистецтв Прикарпаття Михайло Дейнега.

Нині Борис Кисілевський диригує хором, пише музику, вірші, співає та виставляється, переважно у Польщі, бо майже 13 років живе в цій країні. Там він створив вітраж Успення Пресвятої Богородиці для греко-католицької церкви. В Івано-Франківську художника знають, як творця медалі до 100-річчя від Дня народження Стефаника, у Криму – як засновника Спілки художників Євпаторії, яка пропагувала мистецтво та допомагала талановитим дітям.

Роботи Кисілевського зберігаються в музеях Прикарпаття та у приватних колекціях в Україні, Польщі та Німеччині.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині зникла ...
Наступна новина: «Осінь-2012» відправила до ...

КОМЕНТАРІ