«Осінь-2012» відправила до війська понад півтисячі юнаків  з  Прикарпаття

«Осінь-2012» відправила до війська понад півтисячі юнаків з Прикарпаття

15.11.12 18:40 0 1305
Учора обласний збірний пункт «здійснив передостанню осінню відправку» прикарпатців до війська. З початку призовної кампанії до лав Збройних Сил України з Прикарпаття відправлено понад 90 відсотків призовників. Незабаром підуть до війська решту юнаків з числа осіннього призову і тоді Івано-Франківська область матиме реальний шанс стати кращим регіоном з виконання призовної кампанії «Осінь-2012».

За словами заступника обласного військового комісаріату з виховної роботи підполковника Любомира Демчука, за час призову «Осінь-2012» військові однострої вдягнули вже майже 500 юнаків з Івано-Франківщини. Хлопці служитимуть у всіх родах і видах військ Збройних Сил України; більшість висловлювали бажання проходити службу на флоті та у високомобільних десантних військах.

«Ми не мали проблем з прибуттям призовників до військкоматів, - каже підполковник Любомир Демчук. – Адже прикарпатці завжди вирізнялись високою дисципліною та відповідальністю. Крім цього, посадові особи військкоматів під час підготовки до призову провели роз’яснювально-пропагандистську роботу із залученням засобів масової інформації та представників органів місцевого самоврядування. Майже кожного тижня у місцевих мас-медіа виходили матеріали про службу у військах. Також багато допоміг нам і організований Західним регіональним медіа-центром цикл передач на обласному телебаченні «Галичина» про службу молодих прикарпатців на кораблях та у морській піхоті ВМС України. Велику допомогу ми отримали і від телерадіокомпанії «Вежа», яка кілька разів на тиждень транслює військові програми, виготовлені центральною телерадіокомпанією Міністерства оборони.

Однак, як стверджує підполковник Тарас Грень із

Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України, далеко не всі бажаючі одягнуть цього разу військові однострої. Здебільшого юнакам відмовляють у службі через поганий стан здоров’я. Представники військово-лікарської комісії пояснюють: окремі хлопці мають захворювання очей, хребта, шкіри і «виною є малорухомий спосіб життя, неувага батьків до здоров’я своїх дітей, недосконале фізичне виховання у шкільному віці».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Дмитра Вітовського ...

КОМЕНТАРІ