Івано-Франківщина: Організатори підпільних пунктів притягуються до відповідальності

Івано-Франківщина: Організатори підпільних пунктів притягуються до відповідальності

15.11.12 19:20 0 1454
Міліція Івано-Франківщини здійснює комплекс оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на попередження крадіжок комунального і майна громадян. У цьому плані правоохоронці посилили контроль за діяльністю ліцензованих пунктів приймання брухту чорних і кольорових металів, а також виявляють місця, куди потенційні крадії намагаються збувати крадені речі з металу. До слова, за останній місяць мобільними групами правоохоронців виявлено і припинено незаконну діяльність низки осіб, які порушували законодавство у сфері заготівлі металобрухту.

Зокрема, декілька днів тому працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю обласного УМВС та калуського підрозділу цієї служби припинили роботу наразі найбільшого на Прикарпатті підпільного пункту приймання брухту металів. Під час оперативно-профілактичного відпрацювання Калуша оперативники натрапили на складське приміщення, де нелегально приймали від населення брухт чорних і кольорових металів. На час перевірки там було понад п'ять тонн брухту.

Як встановлено, 40-річний мешканець Івано-Франківська, який організував роботу пункту, не мав відповідної на те ліцензії. Брухт вилучено й передано на зберігання на території легального підприємства. Вирішується питання про порушення стосовно організатора підпільного пункту кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.1 статті 213 (порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) Кримінального кодексу України.. За вчинення протиправних дій чоловікові загрожують штрафні санкції розміром від 1700 до 8500 гривень або громадські роботи від ста до двохсот годин.

Тим часом ще жорсткіше покарання очікує на іншого прикарпатця, котрий порушив законодавство у цій сфері не вперше. За матеріалами працівників Долинського райвідділу міліції стосовно 31-річного чоловіка міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ч.2 ст.213 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що мешканець райцентру влаштував незаконний пункт прийому кольорових та чорних металів у складському приміщенні. Свою діяльність підприємливий чоловік здійснював без необхідних дозвільних документів, внаслідок чого зібрав більше 2 тон металобрухту. Незаконна підприємницька діяльність може вилитися фігурантові справи значними збитками - штрафом від 8500 до 17000 гривень або ж обмеженням волі до трьох років.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ