Координатор проектів ОБСЄ вважає, що Львів має добрий поступ у впровадженні електронного урядування

Координатор проектів ОБСЄ вважає, що Львів має добрий поступ у впровадженні електронного урядування

15.11.12 20:30 0 1508
Львів має добрий поступ у впровадженні електронного урядування. Таку думку під час відкриття другого міжнародного форуму «Електронне врядування – відкрита влада для мешканців» висловила Координатор проектів ОБСЄ в Україні посол Мадіна Джарбусинова. Форум е-урядування у Львові триватиме два дні, 15-16 листопада, в приміщенні Львівської міської ради.

— Мені дуже приємно виступати у такому прекрасному, багатому історично, місті Львові. Надзвичайно цікаво спостерігати, як у вашому місті історія переплітається з сучасним та швидким розвитком інформаційних технологій. Ми знаходимось тут для того, щоб обговорити, як з допомогою інформаційних технологій надавати громадянам послуги найкращої якості. — Мені дуже приємно, що ми сьогодні можемо домовитись про співпрацю з державними структурами Львова. І звертаюсь до міського голови, ми б хотіли відкрити філіал у Львові. — посол Мадіна Джарбусинова, Координатор проектів ОБСЄ в Україні

Дводенний захід об’єднав експертів та практиків з Естонії, Грузії, Польщі та України, які обміняються досвідом із впровадження моделей електронного врядування та підсилення прозорості та підзвітності органів влади. Учасники форуму також обговорять кращі практики міст України, де започатковане електронне врядування, та основні проблеми, з якими ці міста стикаються.

— Мені дуже приємно бути у Львові і ми сьогодні на конференції маємо можливість підбити певні підсумки проекту, який ми реалізуємо спільно з мерією.  Це дуже актуальна і сучасна тема – електронна влада, питання управління. Це тема, якою займається організація ОБСЄ у Європі у державах-членах ЄС, де елементи електронного урядування вже функціонують. Нам дійсно приємно усвідомлювати, що у Львові міська рада звернулась до нас з прохання сприяти розвитку електронного урядування. Ми переймаємо досвід роботи електронного урядування з тих країн, де воно вже функціонує. Ми розуміємо, що елементи електронного урядування дозволяють набагато швидше та якісніше надати послуги мешканцям і вони повинні допомогти уникнути бюрократії, повинні зробити владу прозорою і завоювати довіру. Найважливіший елемент електронного урядування – уникнення корупційності. З допомогою інформаційних технологій ми повинні наблизити владу міста до населення, і забезпечити належний рівень надання послуг населенню. — посол Мадіна Джарбусинова, Координатор проектів ОБСЄ в Україні

Очікується, що цей захід допоможе українським містам сформувати чітке стратегічне бачення того, як найкращим чином керувати процесом «оцифровування послуг» та підвищити рівень впровадження електронного урядування по всій країні з метою забезпечення прозорості органів влади.

Форум проходить у рамках проекту, спрямованого на впровадження електронного врядування, який Координатор проектів ОБСЄ в Україні реалізує на запит Львівської міської ради.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів: Місто залучає ...
Наступна новина: Львів: Виставка – ярмарок ...

КОМЕНТАРІ