У Львові провели перше в Україні фахове навчання професійних управителів

У Львові провели перше в Україні фахове навчання професійних управителів

15.11.12 20:50 0 1347
1-3 та 8-10 листопада у Львові провели перший повноцінний курс навчання для голів ОСББ. Навчання організовував Центр досліджень місцевого самоврядування за підтримки МФ «Відродження» в рамках проекту «Доопрацювання навчальної програми «Управитель житловою нерухомістю» і пілотне впровадження в містах Західної України».

— Ми останні роки говоримо про системну проблему в українському ЖКГ – нереформованість. Розвиток ОСББ — це дуже важливий і ґрунтовний крок, який треба робити, але реформа ЖКГ не завершується одним створенням ОСББ. Другий крок – це реформа ЖЕКів, їх системи управління та надавання послуг. І третій крок – це створення конкурентного ринку управителів та ринку обслуговування житла. — Зараз ми нарешті заговорили про програму навчання управителів, є перша версія, подана до міністерства. Ми 3 роки створювали цю навчальну програму і можемо говорити, що зараз вперше в Україні провели фахове навчання професійних управителів. 72 години протягом 9 навчальних днів закінчились іспитом та сертифікатом державного зразка. — Володимир Бригілевич

Лекторами начального курсу були визнані експерти і спеціалісти з питань управління нерухомим майном, юридичних, економічно-фінансових, бухгалтерських технічних аспектів управління житловим будинком, голови успішних Асоціацій ОСББ і фахівці «Держгірпромнагляду». Учасники прослухали курс лекцій з юридичних, економічно-фінансових, бухгалтерських технічних аспектів управління житловим будинком.

— Наш відділ супроводу ОСББ допомагає ініціативним групам на початку створення об’єднання. Але після того, як ОСББ бере будинок на баланс, в голови починається серйозніша робота – з’являються питання з різних галузей: і питання технічного огляду, утримання основних конструктивних елементів будинку, правильно ведення фінансового обліку, питання юридичного супроводу ОСББ, проведення роботи з боржниками. Голова ОСББ повинен знати, куди звернутися, згідно яких нормативно-правових актів. Тому я вважаю абсолютно позитивним, що у місті Львові розпочалась така практика проведення професійних курсів підвищення кваліфікації керівників ОСББ, які допоможуть їм організувати правильно свою роботу — Галина Когут, керівник відділу супроводу ОСББ

Всього у пілотному навчанні  взяли участь 20 осіб. Окрім 12 львів’ян, були також учасники з Києва, Рівного, Трускавця, Коломиї, Долини, Нововолинська.

— Навчання було дуже вчасним і дуже потрібним. Ми, голови ОСББ, не професіонали в цій сфері. Ми – люди, яким мешканці довірили свої будинки. На навчанні дуже добре були викладені і юридичні аспекти, що цікавить дуже багатьох. Насичення програми було надзвичайно велике, такі навчання дуже допоможуть в подальшій діяльності. — Стефанія Климко, учасниця навчань, голова асоціації ОСББ «Оберіг»

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська міська рада ...
Наступна новина: Львів: Учні та студенти ...

КОМЕНТАРІ