Тернопільська школа №25 відсвяткувала 140-річчя

Тернопільська школа №25 відсвяткувала 140-річчя

15.11.12 21:10 0 1341
Одна з найстаріших шкіл Тернополя – 25 школа, що у Кутківцях, відсвяткувала 140-ву річницю з дня заснування.

Привітати школу з ювілеєм прийшли колишні учні та керівництво навчального закладу попередніх років. Від міської влади з вітальним словом виступив заступник міського голови Леонід Бицюра. З нагоди свята він вручив від імені міського голови ноутбук.

«Сьогодні виповнюється 140 років з дня заснування школи, яка здійснила вагомий вклад у розвиток громади міста. Школа зароджувалася у час зростання національно-визвольних рухів. Незважаючи на те, що представниками влади тоді були не українці, вона навчала дітей рідної мови та історії. Саме в цих роках була засноване товариство «Просвіта», представником якого свого часу був очільник міста Володимир Лучаковський. Дещо раніше було засноване товариство «Громада», яке створив Іван Пулюй. Національне піднесення в той час поширювалося також за допомогою церкви. Чималу роль тоді відігравала і 25 школа, яка у ті складні часи повертала людей до своєї історії та мови.

Ми розуміємо, що і сьогодні школа – це не лише заклад формальної освіти. А навчальний заклад з такою історією тим паче є осередком культурного та мистецького життя цілої громади.

Від імені міського голови хочу привітати вас зі святом. Побажати розумних та здорових учнів, які зможуть бути гідними громадянами нашої країни і зможуть провадити усі ті ідеї, які закладалися у стінах цього закладу у часи національного піднесення», - зазначив Леонід Бицюра.

З нагоди святкування 140-ї річниці з дня заснування школи у церкві Пресвятої Богородиці в Кутківцях відслужили Подячний Молебень. Відкриття свята почалося з урочистої лінійки, а завершилося дійство у будинку культури «Кутківці». Саме тут зібралися учні і вчителі, які не бачилися десятиліттями, аби згадати історичні моменти становлення навчального закладу, цікаві моменти зі шкільного життя, подякувати один одному за ті теплі спогади, які кожен вихованець та вчитель 25-ї школи пам’ятатиме все життя.

Для всіх бажаючих з нагоди свята провели екскурсію. Для декого вона стала своєрідним дежавю про шкільне життя. Зокрема, з колишніх учнів відвідали школу Богдан Левків та Володимир Болєщук.

З їх спогадів, школа №25 – це особливий навчальний заклад, в якому вчителі були наставниками та другими батьками для своїх вихованців. Це заклад, де кожній дитині на все життя прививають відчуття патріотизму та людяності, заклад, і чітко сповідують принципи свого: Знання-вихованість-творчість».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів: Угорські ...
Наступна новина: Тернопіль: Акція до ...

КОМЕНТАРІ