Наступного тижня у Львові відбудеться показ фільму «Urbanized»

Наступного тижня у Львові відбудеться показ фільму «Urbanized»

16.11.12 07:15 0 1366
Наступного тижня, 21 листопада, о 16.00 год в головному корпусі НУ «Львівська Політехніка» (аудиторія 304) відбудеться показ фільму «Urbanized». Вхід вільний для усіх охочих.

На показ фільму запрошують Architectural Film Club та lypneva.com. Фільм вперше демонструватиметься з українським перекладом.

— «Urbanized» — це повнометражний документальний фільм про проектування міст, який висвітлює проблеми та стратегії міського дизайну за участю деяких провідних архітекторів, планувальників, політиків, будівничих та стратегів. Більше половини світового населення сьогодні живе на міських територіях, і 75% людей до 2050 називатиме місто домом. Але в той час, коли деякі міста переживають свій вибуховий ріст, інші зменшуються. Виклики пов’язані із балансом житла, транспорту, громадського простору, громадської участі, економічного розвитку та політики сталого розвитку швидко набувають універсального характеру. Попри це, багато цих аспектів залишаються відірваними від громадського впливу. — розповідають організатори

Оглядаючи широкий спектр проектів міського дизайну по цілому світу «Urbanized» окреслює глобальну дискусію на тему майбутнього міст.

— Сьогодні у нас вже є тонкі планшети і телефони, які замінили комп'ютери, є розумні холодильники і безпровідні технології, а через Інтернет можна замовити будь-що. І це все вже є у Львові. В Україні. Ми щодня цим користуємося. Але ми досі плануємо наші міста на рівні 60-70-х років, і в центрі уваги наших міст більшість бачить автомобіль. — Розвивати дороги, будувати тунелі і мости, паркінги, торгові центри на околицях. І постійно їхати і їхати. Так думають зараз у нас. — Все це відбувалося в Європі в 40-60-х роках. Вони будували швидкісні магістралі, ліквідовували трамваї. Але з часом виявилося, що це не так. Трамвай — не причина заторів, а хайвеї тільки розрізали міста і вони стали не для людей. — Фільм «Urbanized», власне, розповідає про помилки та шляхи вирішення проблем для міст у 21-му столітті. Стрічка розповідає про «розповзання» та «зменшення» міст, про транспортні реформи, соціальне житло, про архітектуру та громадський простір. Про все те, що актуальне і для Львова — міста, що розвивається. — розповідають організатори

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Львові продовжують ...
Наступна новина: На Форум е-урядування у ...

КОМЕНТАРІ