Для дітей-сиріт Львівщини планується  побудувати 10 дитячих будинків сімейного типу

Для дітей-сиріт Львівщини планується побудувати 10 дитячих будинків сімейного типу

16.11.12 11:29 0 1326
Станом на 1 листопада 2012 року  за даними ЄІАС “Діти”, у Львівській  області проживають  2813 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких  під опікою  та піклуванням перебуває 2068 дітей, – про це повідомив заступник голови Львівської облдержадміністрації Олег Рудницький.

Олег Рудницький зазначив, що  256  дітей проживають в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, 364 дітей перебувають в інтернатних закладах системи освіти, охорони здоров’я та соціального захисту, 16 дітей проживають в сім’ях родичів, знайомих, 18 дітей – в приватних закладах, створених релігійними організаціями та  91 дитина навчається в вищих навчальних закладах, коледжах, технікумах, професійно-технічних училищах.

«Більшість дітей, які потребують влаштування, належать до родинних груп і могли бути влаштовані до дитячих будинків сімейного типу. Однак,  районні державні адміністрації не мають фінансових ресурсів для створення дитячих будинків сімейного типу», – зауважив  О. Рудницький.

Олег Рудницький додав, що обласна державна адміністрація звернулась з проханням до Віце-прем’єр-міністра – Міністра соціальної політики України Сергія Тігіпка врахувати потребу області в коштах на побудову котеджів під дитячі будинки сімейного типу: «Міністерство соціальної політики України вже розглянуло наше прохання  та скерувало його на розгляд до Міністерства фінансів України для можливості включення вказаної пропозиції до переліку об’єктів, фінансування яких буде здійснюватись за рахунок субвенції  державного бюджету місцевим бюджетам на соціально – економічний розвиток регіону у сумі 10 млн. грн».

За словами заступника голови облдержадміністрації, при надходженні коштів з державного бюджету, в області буде можливість створення 10 дитячих будинків сімейного типу, в які може бути влаштовано до 100 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Органи влади Львівщини ...

КОМЕНТАРІ