Органи влади Львівщини сприяють  створенню належних   умов  діяльності сільських бібліотек

Органи влади Львівщини сприяють створенню належних умов діяльності сільських бібліотек

16.11.12 11:34 0 1383
 У Львівській області  функціонує   1335 публічних  бібліотек сфери управління Міністерства культури України, в т.ч. 3 – обласних, 3 – для юнацтва, 64 – для дітей, – інформує управління культури Львівської облдержадміністрації.

Із загальної кількості бібліотек, 1145 знаходиться у сільській місцевості.  Означені сільські  бібліотеки є філіями районних централізованих бібліотечних систем і всі видатки на їх утримання, відповідно до Положення про ЦБС, здійснюються з районних бюджетів.

Щорічно імідж бібліотечних установ зростає, посилюється увага органів влади усіх рівнів до забезпечення сприятливих умов для їх діяльності: приміщення більше 100 бібліотек щорічно ремонтуються,  окремі – переселяються в інші, кращі  приміщення.

Основна частина бібліотек знаходиться на балансі сільських та селищних рад. Зокрема, із 1145 бібліотек  783 (68 %) установи орендують приміщення. Проведення капітального ремонту потребували  173 сільські бібліотеки (15 %).

Із загального числа сільських бібліотек 283 не мають централізованого опалення. Однак ці бібліотеки  опалюються різного виду електронагрівальними приладами.

Для потреб сільських закладів щорічно закупляється тверде паливо, ремонтуються  системи опалення, купуються електронагрівальні прилади.

Варто зазначити, що значна частина сільських бібліотек розташована у тих же приміщеннях, що і  сільські ради, тому потреби  в окремих санвузлах для них не існує.

Не секрет, що  за умови обмеженого фінансування бібліотечні працівники своїми силами наводять лад на своїх робочих місцях, залучаючи при цьому сільські ради, спонсорів. У такий же спосіб для сільських бібліотек купується оргтехніка.

Станом на 1.01.2012 року 8  сільських бібліотек  були комп’ютеризовані (15 комп’ютерів), 11 комп’ютерів підключено до мережі Інтернет; у цьому році завдяки програмі «Бібліоміст» їх кількість значно зросте.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ