Львівщина: Курс «Фінансова грамотність» – важливий засіб виховання учнівської молоді як освіченого фінансового споживача

Львівщина: Курс «Фінансова грамотність» – важливий засіб виховання учнівської молоді як освіченого фінансового споживача

16.11.12 16:05 0 1458
15 листопада під патронатом Головного управління освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації на базі Львівського інституту банківської справи Університету банківської справи Національного банку України (м. Київ) відбулась спільна робоча нарада директорів загальноосвітніх навчальних закладів Львівщини, присвячена впровадженню курсу «Фінансова грамотність» у навчально-виховний процес. У нараді взяли участь 56 осіб.

З вітальним словом до учасників наради звернулася заступник начальника Головного управління освіти і науки облдержадміністрації Богдана Біляк, яка зазначила, що особливо важливим є те, що проект реалізується на Львівщині, адже впровадження курсу «Фінансова грамотність» у загальноосвітні навчальні заклади області – це один із важливих засобів формування фінансово-економічних знань та навичок учнівської молоді.

Заступник начальника головного управління також повідомила, що упродовж 2011-2012 навчального року, в рамках пілотного проекту, було розпочато впровадження курсу «Фінансова грамотність» у 13 загальноосвітніх навчальних закладах п’ятьох областей України, серед яких 5 шкіл Львівщини. Анкетування, проведене у навчальних закладах, де реалізується впровадження курсу, виявило, що батьки і учні оцінили предмет позитивно.

«На даний час передбачено і практично реалізовано усі потрібні напрямки роботи та механізми з впровадження курсу. Мається на увазі підготовка та навчання учителів, відслідковування організації навчального процесу. Важливим є накопичення досвіду використання навчальних матеріалів. Зокрема, посібник «Фінансова грамотність», який базується на використанні новітніх технологій і європейських стандартів, хоч і добре оцінений учителями та учнями, передбачає  вдосконалення», – розповіла Богдана Біляк.

Керівник колективу авторів курсу, доктор економічних наук, професор Тамара Смовженко детально розповіла про розробку курсу «Фінансова грамотність». Зокрема, вона зазначила: «Багатий не той, хто має багато грошей, а той, хто вміє їх раціонально використовувати», що свідчить про важливість впроваджуваного курсу. Також Тамара Смовженко навела дані досліджень, які засвідчують, що за показниками фінансової грамотності та обізнаності Західний регіон виглядає найкраще в цілому по Україні. Повний комплект навчальних матеріалів керівник колективу авторів курсу урочисто вручила начальнику Головного управління освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Михайлу Брегіну.

Довідка:

Наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 19 липня 2012 року № 828 затверджено проведення дослідно-експериментальної роботи з впровадження курсу «Фінансова грамотність» на базі загальноосвітніх навчальних закладів та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації України протягом семи років.

Навчальна програма розрахована на повний академічний рік (2 семестри). Складається з чотирьох блоків: «Введення до власних фінансів», «Заощадження та інвестування», «Запозичення», «Страхування та власний бюджет». Передбачено 30 уроків.

Навчальні матеріали:

Навчальна програма для 10-го класу;

«Фінансова грамотність: посібник для вчителя»;

«Фінансова грамотність: посібник»;

«Фінансова грамотність: робочий зошит»;

Он-лайн матеріали http://www.finrep.kiev.ua.

Тривалість навчальної програми: вересень 2012 р. – травень 2013 р.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Кращі студенти Львівщини ...

КОМЕНТАРІ