100 працівників Буковинської автоінспекції проявили добровільну донорську ініціативу

100 працівників Буковинської автоінспекції проявили добровільну донорську ініціативу

16.11.12 16:30 0 1379
Якщо Правила дорожнього руху за відомим крилатим висловом «пишуться кров’ю», то це достатній аргумент для того, аби у здачі крові працівниками ДАІ побачити щось більше, ніж гуманну донорську місію.

Автоінспекторам, як правило, доводиться першими прибувати на місце дорожньо-транспортних трагедій, організовувати допомогу потерпілим, бачити жахливі картини наслідків аварій.

«Імунітету» до таких видовищ немає, навпаки, кожна трагічна помилка пішохода чи водія в професійному сенсі спонукає автоінспектора докласти зусиль, аби попередити біду, переконати громадян в потребі дотримуватись правил дорожнього руху, як інструкції, нехтування якою недопустиме.

Нещодавно з особовим складом УДАІ УМВС України в Чернівецькій області зустрічалися працівники обласної організації Червоного хреста, на якій теоретично і практично розглядались питання надання долікарської допомоги потерпілим у ДТП. Наступним заходом у програмі Тижня безпеки руху стала здача крові — ресурсу, яким медики повинні бути забезпеченими постійно, щоб у повній готовності приходити на допомогу людям в критичні хвилини.

Відвідання комунальної установи «Чернівецький обласний центр служби крові» добровільними донорами в погонах відбувається по групах, з відповідними корективами у графіках несення служби. Втім, ця гуманна акція працівників ДАІ в певному сенсі також є складовою частиною виконання службовиї функцій. Адже вона переконує громадян в тому, що безпека руху повинна об’єднувати всіх його учасників взаємовиручкою, взаємодопомогою, партнерством. Отож, окрім суто практичного результату — отримання лікарняними установами Буковини понад 40 літрів крові — варто погодитись і з результатом профілактичним, спрямованим на те, аби якомога рідше бригадам швидкої медичної допомоги виїжджати на місця ДТП.

Прес-служба УДАІ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: У Луцьку відбувся турнір з ...

КОМЕНТАРІ