З 20 листопада українці будуть змушені носити при собі паспорт

З 20 листопада українці будуть змушені носити при собі паспорт

16.11.12 23:10 0 1617
З 20 листопада українці будуть змушені носити при собі паспорт, так як після прийняття нового Кримінально-процесуального кодексу міліціонери можуть затримати їх на вулиці і «закрити» для «з'ясування особи» на 72 години.
Про це на прес-конференції заявив член Ради адвокатів Києва, кандидат юридичних наук, співробітник Інституту держави і права ім.В.М.Корецького Микола Сірий, повідомляє Укрінформ.
«Як юрист хочу порадити пересічним громадянам бути після 20 листопада набагато уважніше і обережніше. У новому КПК прописані більш жорсткі правила реагування міліції на дрібні правопорушення, які тепер можуть бути кваліфіковані, як кримінальний вчинок», — сказав він.
За словами Сірого, документи, що посвідчують особу, особливо варто мати при собі під час нічних прогулянок. У разі затримання експерт радить одразу звертатися до адвоката.
Як відомо, 20 листопада цього року вступає в силу новий Кримінальний процесуальний кодекс. На переконання Президента України Віктора Януковича, ухвалення кодексу дасть змогу привести українське законодавство у відповідність з європейськими стандартами. Генеральна прокуратура України (ГПУ), МВС і Служба безпеки України (СБУ) заявили, що готові до забезпечення та реалізації положень нового КПК. Президент України Віктор Янукович висловив переконання, що положення нового КПК України будуть ефективно працювати з дня їх вступу в силу.
«Переконаний, з дня вступу кодексу в силу його положення будуть ефективно реалізовані на практиці», — заявив Янукович.
За його словами, вже в найближчі дні реаліями українського суспільства стануть розширення судового контролю, оптимізація системи запобіжних заходів, ліквідація можливості направлення справи на додаткове розслідування та впровадження нових видів кримінального провадження.
ВолиньПост
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: У Рівному спрацювала ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: платники ...

КОМЕНТАРІ