Івано-Франківщина: платники податків області забезпечили 3461,2 млн. грн. надходжень

Івано-Франківщина: платники податків області забезпечили 3461,2 млн. грн. надходжень

16.11.12 23:54 0 1346
Протягом січня-жовтня поточного року платники податків області забезпечили 3461,2 млн. грн. надходжень до бюджетів всіх рівнів (з них по платежах до державного бюджету - 2104 млн. грн., до місцевих бюджетів – 1357,2 млн. грн.). Про це мовилося на сьогоднішньому засіданні колегії облдержадміністраці.

За словами голови Державної податкової служби в області Віктора Рахміля, в державі «робиться все для спрощення процедури оподаткування». Наполовину зменшилася кількість податкових перевірок; 93% прикарпатських платників ПДВ мають можливості подавати звітність в електронному вигляді; в області функціонує 15 центрів з обслуговування платників.

Проблемними питаннями для Івано-Франківщини, як зазначалося на колегії, є виплата заробітної плати суб’єктами господарювання у розмірі, що нижчий від мінімального. «На Прикарпатті 23% таких підприємств, - зазначив Віктор Рахміль. – Більшість з них в містах Івано-Франківську, Калуші та Долинському районі».

Надрукувати список таких підприємств в усіх ЗМІ області – таким було доручення голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка. «Якщо до кінця року не виправлять ситуацію, оголошуватимемо їх банкрутами», - наголосив голова ОДА.

Податківці краю працюють також над тим, аби зменшити податковий борг, який нині на Прикарпатті становить 700 млн. грн. (з них 77,5 млн. грн. - борги комунальних підприємств).

В центрі уваги працівників податкової служби та представників місцевої влади й питання, пов’язані з використанням резервів надходжень із плати за землю, встановлення ставок оподаткування на нерухоме майно, оформленням найманих працівників тощо.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З 20 листопада українці ...
Наступна новина: "Ніч у Львові" стартувала - ...

КОМЕНТАРІ