У Львові відбулась традиційна зустріч працівників туристичної галузі області “Туристична клюмба”

У Львові відбулась традиційна зустріч працівників туристичної галузі області “Туристична клюмба”

17.11.12 07:05 0 1367
Нещодавно, 14 листопада, у Львові відбулась зустріч працівників туристичних фірм Львівщини “Туристична клюмба”, участь у якій також взяли представники головного управління з питань туризму, зовнішніх зв‘язків та інвестицій облдержадміністрації. Даний захід був організований з ініціативи Громадського об’єднання «Підкова» та туроператора «Відвідай».

Заступник начальника головного управління Наталія Гамкало повідомила, що “Туристична клюмба” проводиться вже традиційно, з метою налагодження контактів та співпраці між турфірмами, обміну новинами, навчання для успішного розвитку внутрішнього та в’їзного туризму на Львівщині та Україні.

В рамках зустрічі головне управління з питань туризму, зовнішніх зв‘язків та інвестицій облдержадміністрації презентувало свою діяльність щодо формування привабливого туристичного середовища Львівщини, досягнень та позитивних змін в туристичній інфраструктурі, утвердженні туристичного іміджу регіону, в системі координації туристично-рекреаційного комплексу області та показниках діяльності туристичних підприємств області у 2012 році.

Про унікальний, проте, маловідомий, туристичний історико-культурний комплекс VIIІ-Х ст. «Стільське городище» розповів відомий археолог, кандидат історичних наук Орест Корчинський, який є автором відкриття та багаторічним його дослідником. Як зазначив археолог, Стільсько було столицею могутньої слов’янської держави Великої (Білої) Хорватії, який складається зі скель, печер, жертовників, підземних лабіринтів. Укріплена площа Стільського городища становила 250 га і є найбільшою зі всіх аналогічних давньослов’янських місць такого типу, довжина оборонних стін становить 10 км. Осередки язичницького, а згодом християнського культу білих хорватів були виявлені в Миколаєві, Стільську, Діброві, Ілові. Орест Корчинський також наголосив, що весь унікальний комплекс, площа якого 200 кв.км, є непересічною пам’яткою давньої української історії та культури, що не має аналогів на європейському континенті.

Також учасники «Туристичної клумби» презентували туристичні новини, події, обговорили проблеми екскурсійної діяльності, внутрішнього та іноземного туризму.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голова Львівської ОДА ...
Наступна новина: У Львівській ОДА відбулося ...

КОМЕНТАРІ