Львів: Проект РЕОП розпочав серію практичних тренінгів з бюджетного прогнозування

Львів: Проект РЕОП розпочав серію практичних тренінгів з бюджетного прогнозування

17.11.12 07:45 0 1473
Нещодавно 5–8 листопада в Львівській області відбулись одноденні практичні тренінги з бюджетного прогнозування для областей та міст, що є партнерами Проекту «Розбудова спроможності до економічно обґрунтованого планування розвитку областей і міст України» (РЕОП). Метою тренінгів було навчити спеціалістів фінансових та економічних управлінь міст та областей використовувати модель бюджетного прогнозування, що індивідуально розроблена для кожного міста та області-партнера.

Участь в семінарі взяли фахівці фінансово-економічних управлінь облдержадміністрацій та виконавчих органів міських рад, а також інструктори Національної академії державного управління при Президентові України (НАДУ). Навчання проводили старші радники з бюджетних питань Метью Стюарт та Жан-Луї Рено, і старший консультант з бюджетних та гендерних питань Ольга Романюк. Після того як були представлені основні складові моделі бюджетного прогнозування, експерти навчили учасників використовувати модель та моделювати різні сценарії прогнозу бюджетних показників в залежності від зміни економічних та демографічних чинників.

На практичній сесії тренінгу представники міст та областей, а також інструктори НАДУ обговорювали питання розрахунку прихованої ставки податку, що застосовується для прогнозування податку на доходи фізичних осіб, а також необхідність застосування кумулятивного показника індексу споживчих цін для складання достовірного прогнозу бюджетних доходів.

Учасники тренінгу прокоментували структуру бюджетної моделі, а також методи прогнозування, що застосовуються до окремих категорій доходів та видатків. Крім того, вони висловили свої зауваження та пропозиції щодо методів прогнозування капітальних видатків міста/області на основі надходжень бюджету розвитку, а також щодо методів прогноування дотації вирівнювання, або коштів, що спрямовуються з місцевого до державного бюджету.

На думку учасників, модель є достатньо деталізованою і дає можливість досить точно прогнозувати доходи, видатки та бюджетний профіцит/дефіцит з незначною похибкою.

Проведення другого практичного тренінгу з бюджетного прогнозування заплановано на березень 2013 року.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові відзначатимуть ...
Наступна новина: У Львові говорять про ...

КОМЕНТАРІ