Я.Федоришин про «Ніч у Львові»: «Вперше відкриті підвали, в яких ніколи ніхто не був»

Я.Федоришин про «Ніч у Львові»: «Вперше відкриті підвали, в яких ніколи ніхто не був»

17.11.12 08:35 0 1578
Львів відкритий для світу і вдень, і вночі! Сьогодні феєричним вогняним шоу стартувала акція «Ніч у Львові». Тільки на сьогоднішні екскурсії зареєструвалося 2,5 тис. осіб. Очікується, що в акції візьме участь близько 10 тис. львів’ян та гостей міста.

— — Вперше відкриті підвали, в яких ніколи ніхто не був. Ця вежа горіла багато разів. Є історії цих підвалів, мурів, про які розповідають актори під час цих екскурсій. В дворику Ратуші ми робимо вогняну інсталяцію. Запрошую і сьогодні, і завтра, і післязавтра до нас в підвали і на Ратушу міста. Вогонь буде тільки в дворику Ратуші. В підвалах є персонажі, інсталяція, є середньовічна музика, можна побачити фігури привидів, монахів, бої мів. Ми задіяли весь театр. — -  керівник театру «Воскресіння» Ярослав Федоришин.

Впродовж 16, 17, 18 листопада осіння «Ніч у Львові» пропонує львів’янам та гостям з України та світу відвідати понад 100 нічних екскурсій, театралізованих дійств, мистецьких перформансів у музеях, театрах, храмах, підземеллях, галереях та багато іншого.

Відвідувачі мають змогу побачити нічний Львів з вежі Ратуші та спуститися у її підвали, прогулятися підземеллями історичного центру, відчути таємничість нічного Личаківського цвинтаря, побачити вогняні дійства, відвідати нічні театральні вистави, концерти, виставки у галереях, проїхатися «Чудо-поїздом» та «Чудо-бусом», пізнати «Львів за бабці Австрії» із львовознавцем Ільком Лемком, відвідати кабінет міського голови Андрія Садового, нічну «Арену Львів», літературні читання, вуличний кінопоказ, ніч шопінгу, потрапити на Ніч джазу та Ніч смачного відеоарту та взяти участь у різноманітних майстер-класах.

Довідка

Акцію «Ніч у Львові» проводять традиційно двічі на рік у липні та листопаді. У липні 2012 року відбулося більше100 екскурсій у 15 екскурсійних об’єктах. Тоді «Ніч у Львові» відвідали понад 6 тис. осіб. До Львова завітали туристи із понад 10 країн світу, серед яких Нігерія, Кіпр, Англія та Італія.

Відео:

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)
Попередня новина: Феєричним вогняним шоу ...
Наступна новина: Чернівецька міська рада ...

КОМЕНТАРІ