120 працівників ДАІ Хмельниччини здали кров постраждалим у ДТП

120 працівників ДАІ Хмельниччини здали кров постраждалим у ДТП

19.11.12 08:30 0 1353
З 12 по 18 листопада в Україні триває Тиждень безпеки руху. В рамках Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху, проголошеного ООН, працівники Державтоінспекції Хмельницької області продовжили започатковану минулоріч традицію і стали донорами для людей, які постраждали внаслідок дорожніх аварій.

«Здав кров — врятував життя!» — під таким гаслом працівники ДАІ провели благодійну акцію зі здачі крові потерпілим у дорожніх аваріях. Мета її — звернути увагу на жахливі масштаби смертності та травмування учасників дорожнього руху на дорогах області та і України загалом, згадати загиблих в ДТП та проявити співчуття до сімей, які втратили рідних та близьких. Адже статистика, на жаль, невтішна: з початку року на території Хмельницької області сталося 411 дорожньо-транспортних пригод, в яких 89 осіб загинуло та 472 травмовано.

Впродовж тижня більше сотні працівників ДАІ відвідали пункти переливання крові, тим самим спонукаючи цивільних громадян активно приєднатись до акції добровільної здачі крові для постраждалих у ДТП. І ця ініціатива знайшла відгук серед громадян. Так, в останній день акції лише в обласному центрі за кілька годин кров здали 150 громадян.

Працівники ДАІ стверджують, що рішення про участь в акції кожен приймав самостійно. «За своїми службовими обов’язками ми постійно бачимо наслідки дорожньо-транспортних пригод. Нерідко при лікуванні постраждалим потрібно переливання крові. Метою акції, як і головним завданням міліції, є збереження життя людей», — наголошують даівці.

Тяжко бачити на узбіччі дороги чи тротуару траурний знак біди — хрест, обеліск, віночок чи просто букет живих квітів. Це означає, що в якусь родину прийшла непоправна втрата. Спробуйте, приміром, виїхати за межі обласного центру у будь-якому напрямку — складається враження, що обабіч дороги йшли запеклі бої.

Державтоінспекція області дякує усім тим, хто не залишився байдужим до чужого горя, прийшов і підтримав благодійну акцію, адже кожен з вас врятував чиєсь життя.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопіль: Дбати про ...

КОМЕНТАРІ