На Одещині міліція вилучила майже 11 тисяч контрафактних компакт-дисків

На Одещині міліція вилучила майже 11 тисяч контрафактних компакт-дисків

19.11.12 08:43 0 1968
Працівники Управління боротьби з кіберзлочинністю ГУМВС України в Одеській області припинили роботу підпільного цеху з виготовлення контрафактної продукції та задокументували протиправну діяльність організатора незаконного бізнесу.

26-річний мешканець Одеси власноруч збирав компакт-диски (вкладав у коробку диск і палітурку), в подальшому реалізовуючи їх оптом за ціною 15-20 гривень за штуку. Чоловік був настільки впевнений у своїй безкарності, що не побоявся розгорнути злочинну діяльність прямо в одному з відомих торгівельних комплексів Одеси. Але прорахувався. Фінал його бізнес-історії з самого початку був передбачуваним – рано чи пізно його б усе одно викрили правоохоронці.

Оперативниками було вилучено 10829 таких компакт-дисків. На кожному з них записані аудіовізуальні твори, програмне забезпечення для персональних комп'ютерів та шкідливі програми, призначення яких – несанкціонований доступ до комп'ютерних мереж.

Також було вилучено 1900 пластикових боксів та друковані вкладиші до них. Зазначену продукцію чоловік реалізовував через працівників павільйонів, розташованих на ринках Одеси та Одеської області.

Наразі вирішується питання щодо порушення кримінальної справи за ознаками ч. 2 ст. 203-1 (Незаконний обіг дисків для лазерних систем зчитування, матриць, обладнання та сировини для їх виробництва) Кримінального кодексу  України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу в сумі від п'яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням дисків, матриць, обладнання чи сировини для їх виробництва.

При встановленні суми збитків, завданих суб'єктам авторських та суміжних прав на використання аудіовізуальних творів та програмного забезпечення, вирішуватиметься питання щодо порушення кримінальної справи за ознаками ще однієї статті - ч. 2 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу  України. А за цією статтею покарання є більш серйозним.

ВЗГ ГУМВС України

в Одеській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ