На Івано-Франківщині п'яний розбійник зарізав пенсіонера за 400 гривень

На Івано-Франківщині п'яний розбійник зарізав пенсіонера за 400 гривень

19.11.12 11:28 0 1076
Жертва впізнала зловмисника навіть попри те, що в помешканні було вимкнене світло. Через це злодій убив дідуся, а свій одяг викинув у криницю. Міліція затримала зловмисника та вилучила речові докази.

Тіло вбитого 87-річного мешканця Коломийського району Івано-Франківської області виявили у його помешканні. Ножові поранення в ділянці шиї  однозначно засвідчували про насильницьку смерть потерпілого.

Під час проведення першочергових заходів щодо встановлення ймовірних мотивів злочину та особи, причетної до вбивства, оперативники карного розшуку запідозрили одного з односельців загиблого – 25-річного парубка. Підставою для цього були результати ретельного огляду місця події.

У процесі подальших слідчих дій правоохоронці здобули низку інших неспростовних доказів, що вказували на безпосередню причетність цього молодого чоловіка до вчинення вбивства. Також міліціонери знайшли предмети одягу підозрюваного, викинуті ним в одну з сільських криниць з метою замести сліди своєї присутності у хаті дідуся.

Як уже встановлено, уночі на початку листопада зловмисник, перебуваючи у нетверезому стані, зайшов у помешкання пенсіонера і почав вимагати в нього гроші. Дід віддав «гостеві» 400 гривень, але при цьому впізнав у ньому свого односельця навіть при тому, що в хаті не горіло світло. Та обставина, що про його злочинні дії може стати відомо, спонукала зловмисника позбавити життя потерпілого. Кухонним ножем він заподіяв господарю смертельні поранення.

Дії підозрюваного кваліфіковані за п.6 ч.2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, вчинене з корисливих мотивів. З’ясовано, що зловмисник сподівався винести з хати значно більшу суму грошей, знаючи про те, що свого часу дідусь продав худобу і зберігав заощадження вдома. Пенсіонер проживав самотньо, приглядати за ним приходила одна з онучок.

Фігурантові кримінальної справи обрано міру запобіжного заходу – взяття під варту. За вчинення навмисного вбивства з корисливих мотивів передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Кременчуці сп'янілий ...

КОМЕНТАРІ