Міліція затримала розбійників, які взяли у заручники охоронця, щоб викрасти кольоровий метал

Міліція затримала розбійників, які взяли у заручники охоронця, щоб викрасти кольоровий метал

19.11.12 13:08 0 1134
Вночі двоє невідомих у масках та рукавичках проникли на територію колишньої автоколони. Захопивши у «заручники» охоронця, змусили його пити самогон. За планом зловмисників, охоронець повинен був відключитись. Коли півлітра оковитої очікуваного результату не дали, чоловіка міцно зв’язали та залишили, самі ж пішли красти кольоровий метал. Крадене вивозили велосипедом охоронця.

За словами начальника сектору карного розшуку Хорольського РВ майора міліції Руслана Павелко, інформацію про зухвалий грабіж працівники міліції отримали від одного з місцевих мешканців району.

- У своєму зверненні заявник повідомив, що на одному з охороняємих об’єктів знайшов зв’язаного охоронця. Невдовзі на території колишньої автоколони вже працювала слідчо-оперативна група райвідділу. Відпрацьовуючи різні версії скоєння грабежу, протягом трьох днів нам вдалося встановити причетних до злочину осіб та затримати їх, - розповідає Руслан Сергійович.

Збагатитись на металі спробували двоє непрацюючих місцевих мешканців. Обидва вже пройшли «кримінальні університети», де, власне, земляки і познайомилися ще у 1992 році. Нажаль через 20 років вони знову зважилися на злочин. У своїй безкарності чоловіки були цілком упевнені. Щоб приховати обличчя, у в’язаних шапках ножицями вирізали прорізі для очей. Вдягли робочі рукавички помаранчевого кольору та прихопили монтировку (лом довжиною близько 1 метру).

Деталі злочину обговорили заздалегідь, під час чаювання вдома в одного із спільників. - Ми пили чай і говорили, - розповідає затриманий – Відразу домовилися, що тілесних ушкоджень нікому завдавати не будемо. А план був такий: ми в масках проникнемо на місце, самогоном силоміць споїмо охоронця, після чого зорієнтуємося на місці з подальшими діями.

Перелізти через огорожу хлопцям не вдалося, їх злякали собаки. Тож порадившись, вирішили пробиратися з центрального входу. На території поблизу вагончика помітили сторожа. Наблизилися. Один із спільників у масці вийшов з темряви і запропонував охоронцю зайти до сторожки. Запрошення аргументував монтировкою. У вагончику сторожу наказали пити алкоголь, який затримані заздалегідь прихопили з дому. Відмовитися потерпілий не наважився. Однак помітивши, що сторож, як планувалося, не п’яніє, молодики вирішили його зв’язати переноскою. Зв’язаним чоловік пролежав більше 5 годин.

Викрадений металобрухт перекинули через огорожу та вирішили вивозити його велосипедом потерпілого. Зловмисники намагались знищити всі речові докази, але хорольські правоохоронці протягом трьох днів злочин все ж таки розкрили. Затримані зізналися, що частину кольорового металу встигли продати. Отримані гроші, за словами молодиків, віддали дружинам. Наразі затримані у райвідділі міліції дають правдиві свідчення.

На сьогодні за даним фактом порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

ВЗГ УМВС України

в Полтавській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ