Івано-Франківщина: Ольга Слоньовська презентувала в бібліотеці нову книгу

Івано-Франківщина: Ольга Слоньовська презентувала в бібліотеці нову книгу

19.11.12 14:44 0 1584
У літературно-мистецькій світлині обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Івана Франка відбулася презентація першого прозового роману „Дівчинка на кулі” української поетеси, прозаїка, літературознавця, члена Національної спілки письменників України, професора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ольги Слоньовської.

Творчий вечір розпочався із розповіді авторки про написання книги та отримання за неї гран-прі Міжнародного літературного конкурсу романів, кіносценаріїв, п'єс, пісенної лірики та творів для дітей „Коронація слова – 2012”.

„Я там є, але не та, котра перед вами, – ділилась пані Ольга, – книга не є автобіографічною, проте там присутні моменти з мого особистого життя”.

Більша половина твору була написана за 14 днів. Рукопис книги письменниця подала в останній день конкурсу. „Я думала, що шансів на перемогу в мене немає, тому що в моїй номінації було представлено 6 тисяч романів, – розповідала Ольга Слоньовська, – крім того, я була впевнена, що там багато помилок, оскільки я ні разу його не перечитала”.

До Києва за перемогою їхала зі своєю колегою по перу Марією Ткачівською, яка також поділилась враженнями від пережитого.

Письменницю прийшли привітати народний депутат України Зеновій Шкутяк, відповідальний секретар обласної письменницької організації НСПУ Ярослав Ткачівський, Уляна Скальська – президент клубу української інтелігенції ім. Богдана Лепкого, Емілія Турковська – поетеса, Марія Вайно – письменниця, Марія Турчин – викладач ПНУ ім. Василя Стефаника.

Гостя вечора пані Ніла Підпала також привітала переможницю і розповіла про цікаві факти із життя свого чоловіка Володимира Підпалого.

Свято Слова відбулося в невимушеній дружній атмосфері з побажанням письменниці творчого натхнення і ще багато нових книг.

Довідково

Ольга Слоньовська - авторка 49 книг, з яких – 6 поетичних («Гілочка глоду (1986), «Ґердани» (1991), «Соната для коханого» (2002), «Джоконда» (2004), «Пектораль» (2009), «Зимове яблуко» (2011), дві художньо-документальні («Це потрібно не мертвим, це потрібно живим» (2003), «В Афганістані, в „чорнім тюльпані”…» (2010, 2011)), всі інші – чинні підручники і навчально-методичні посібники для середньої школи з грифами Міністерства освіти, написані переважно одноосібно, хоча є й у співавторстві з відомими українськими науковцями.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів: Роботи у Малехові ...
Наступна новина: Про організацію роботи ...

КОМЕНТАРІ