Львів: Стартує Молодіжний музичний фестиваль «Золота троянда»

Львів: Стартує Молодіжний музичний фестиваль «Золота троянда»

19.11.12 19:04 0 1544
18 листопада розпочався IX Міжнародний молодіжний музичний фестиваль ім.Ісидора Вимера «Золота троянда». В рамках заходу відбудуться концерти музикантів та прослуховування молодих виконавців і композиторів.

В рамках відкриття фестивалю відбувся концерт в Органному залі, де виступили всесвітньовідомий піаніст Шимон Рухман та лауреат VIII фестивалю «Золота троянда» Надія Куріна. Гості фестивалю відзначили особливу атмосферу міста.

— Мені дуже приємно бути у Львові. Львів – чудове місто. Тут я почуваюсь як вдома, тому що у Львові якась особлива атмосфера — Шимон Рухман, піаніст (Ізраїль)

Організатор фестивалю, Олена Вимер, зазначила, що талановитій молоді зараз важко реалізувати себе. А фестиваль «Золота троянда» спрямований на підтримку юних талантів.

— Головним напрямком фестивалю є підтримка обдарованих дітей, надання їм трампліну для розвитку здібностей та самореалізації як музикантів. Метою фестивалю є підтримка в першу чергу малозабезпечених дітей. — Олена Вимер, організатор фестивалю «Золота троянда»

Натомість молодь вдячна організаторам за можливість реалізувати себе.

— Кожен музикант мріє про звучання своєї музики, щоб почути, що вийшло. Дуже важливо об’єднати музикантів, щоб вони більше спілкувались між собою та підтримували один одного. — Надія Куріна, лауреат VIII фестивалю «Золота троянда»

Довідка

Ісидор Вимер (1906-1983) – диригент, композитор, викладач, професор Львівської державної консерваторії ім. М. Лисенка. Переїхавши до Львова у 1944 році, заснував та став керівником першого учнівського симфонічного оркестру у Львівській музичній школі-інтернаті ім. С. Крушельницької. Ісидор Вимер – засновник кафедри народних інструментів у Львівській консерваторії.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Головним інженером ЛМКП ...
Наступна новина: У Миколаєві пенсіонерку ...

КОМЕНТАРІ