Молоді митці з Чернівців та польського міста Домброва Гурніча об’єдналися заради співпраці

Молоді митці з Чернівців та польського міста Домброва Гурніча об’єдналися заради співпраці

20.11.12 07:47 0 1309
У Центрі культури «Вернісаж» відбулось закриття виставки викладачів та вихованців Молодіжного Осередку Творчої Праці в м. Домброва Гурніча, Академії мистецтв у м. Катовіце (Польща) та шкіл естетичного виховання м. Чернівців «Дороги майстрів, стежинки учнів». Зала «Вернісажу» ледве вмістила всіх охочих побачити виставку. Серед учасників було багато молоді, дітей, які представили свої численні роботи в різних жанрах мистецтва.

В рамках виставки відбувся конкурс творчих робіт, кращих дітей відзначено подарунками міської ради та дипломами польських партнерів.

Результатом приватної ініціативи двох молодих митців – відомої буковинської майстрині Світлани Крачило та польської художниці Івонни Вільк стало партнерство мистецьких закладів: під час виставки було підписано Меморандум про співпрацю між Молодіжним Осередком Творчої праці в м. Домброва Гурніча та Міським палацом дітей та юнацтва м. Чернівців. Директор Палацу Алла Клименко покладає великі надії на встановлення такої співпраці: адже вона дозволить організовувати спільні заходи, обмін досвідом та кращими практиками між викладачами та учнями.

Також відбулися майстер-класи та творче спілкування польських гостей з викладачами у Міському палаці дітей та юнацтва. Під час зустрічі обговорювалися практичні аспекти майбутньої співпраці. Чернівецька та польська молодь змогла взайве переконатися в тому, що робота кожного митця дуже індивідуальна, ы кожен торує свою мистецьку стежину. А вдосконалення майстерності на міжнародному рівні надає додаткового натхнення, перетворюючи цю стежину на широку дорогу майстра.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівцях відкриють ...
Наступна новина: Європейською Комісією у ...

КОМЕНТАРІ