Кінологи Рівненщини та їх вихованці відвідали школу-інтернат

Кінологи Рівненщини та їх вихованці відвідали школу-інтернат

20.11.12 11:14 0 1406
Чотирилапі вихованці Кінологічного центру при УМВС України в Рівненській області на прізвисько Жак, Діна та Ельза днями мали надзвичайне завдання. Вони не мчали за злочинцями, не шукали наркотики, не допомагали знешкодити вибухівку, а намагалися виконати одну з почесних місій – достукатися до дитячих сердець. Їх приїзд до Чудельської школі-інтернату №1 для учнів закладу став уроком мужності, витривалості, відданості та ... людяності.

У Кінологічному центрі при УМВС України в Рівненській області проходять службу 23 собаки. Досвідчені кінологи розповідають, що аби підготувати справжнього комісара Рекса, треба не менше двох років тренувань. А все починається зі встановлення контакту між людиною і чотирилапим. Щира любов та відданість господарю — перша винагорода навіть від крихітного цуценяти. А далі — розкриття без перебільшення «за гарячими слідами» резонансних справ та затримання небезпечних зловмисників.

Цього дня до вихованців Чудельської школи–інтернату кінологи привезли трьох своїх вихованців. Найдосвідченіший у всьому підрозділі Жак, він уже шість років віддано бореться зі злочинністю. Саме завдяки його гострому нюху, міліціонери нещодавно затримали крадія. Раніше неодноразово судимий чоловік переховувався, скоївши крадіжку грошей та продуктів харчування із магазину в селі Пляшева. Зловмисник і подумати не міг, що до його схованки правоохоронців приведе пес.

Справжнім професіоналом-пошуковцем є вівчарка Діна. Про неї кінологи відгукуються як про універсальну тварину. Вона здатна знайти як людину, так і загублену річ за запахом. Її здібності вже не раз ставали у нагоді міліціонерам. Найменшою гостею дітей була дев’ятимісячна сенбернар Ельза. Вона і стала улюбленицею малечі. Незважаючи на свій юний вік, Ельза з легкістю знайшла пакет з удаваною вибухівкою під час показових виступів для малечі. Усі ж тварини, відчуваючи непідкупну дитячу радість, з легкістю виконували поставлені їм завдання.

- Ми вирішили влаштувати для дітей свято і привезли в навчальний заклад своїх чотириногих друзів, - говорить старший інспектор Кінологічного центру при УМВС Тетяна Бяла. - Вирішили показати, що наші вихованці вміють затримувати злочинців, шукати наркотики та виконувати команди загального курсу дресирування. Я сподіваюся, що наш приїзд приніс тільки радість і позитивні емоції. Ця зустріч у нас не перша і не остання, ми обіцяємо ще не раз завітати до навчального закладу та, звичайно ж, посильно допомагати.

Собаки вміють бути по-справжньому вірними та відданими, і ця риса робить їх неперевершеними професіоналами. Інколи краще ніж люди вони допомагають відкрити приховані емоції та вилити їх на зовні. Як ніхто інший, вони відчувають хто є хто. У цей день у цьому мали змогу переконатися і діти з особливими потребами.

- Чудельська загальноосвітня школа створена дуже давно і найголовнішим нашим завданням є виховання дитини-патріота, соціалізованої в суспільстві, дитини, яка може «йти в люди», - підсумувала сповнену добра та усмішок зустріч директор навчального закладу Надія Мельник. - Для того, щоб виховати порядну, хорошу дитину ми використовуємо багато методів та прийомів, один з них - спілкування з тваринами. Ми завжди вдячні людям, які нам у цьому допомагають. Працівники Кінологічної служби приїздять до нас уже вдруге. Ми бачимо, що вони не байдужі. Наші діти чекали цього візиту, тому що разом з міліціонерами до нас приїхали і їх вихованці – собаки. Я думаю, що ця зустріч є дуже важливою для нас, адже вона навчила дітей піклуватися про тварин і задумуватися про свої вчинки, - підсумувала директор закладу.

Так, дійсно вражень у малечі лишилось від побаченого чимало.

Захопливі погляди, гучні вигуки, сміх та неприхована дитяча безпосередність, одним словом – ціла феєрія почуттів.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Херсонщині вбивцю ...
Наступна новина: На Хмельниччині пройшли ...

КОМЕНТАРІ