На Хмельниччині пройшли поминальні молебні за загиблими в ДТП

На Хмельниччині пройшли поминальні молебні за загиблими в ДТП

20.11.12 12:37 0 1377
У День пам`яті жертв ДТП майже в усіх церквах, монастирях та соборах Хмельницької області пройшли панахиди за загиблими в дорожньо-транспортних пригодах. А на Майдані Незалежності обласного центру члени місцевих автоклубів провели масштабну громадську акцію пам’яті жертв ДТП.

На службі у міліцейській капличці святих князів Бориса і Гліба були присутні кілька десятків працівників ДАІ. Правоохоронці запалили поминальні свічки та пом`янули всіх тих, хто загинув у дорожньо-транспортних пригодах.

Після проповіді отця Феодота до інспекторів звернувся з напутніми словами заступник начальника обласного управління міліції — начальник міліції громадської безпеки Микола Довгань. Микола Іванович зазначив, що усі профілактичні та благодійні акції, які проводить Державтоінспекція Хмельниччини, спрямовані на те, щоб привернути увагу громадськості до проблеми аварійності на дорогах та вкотре наголосити на важливості дотримання Правил дорожнього руху. — Але було б дуже добре, — додав полковник міліції, — щоб не тільки працівники ДАІ були присутні на молебні, а й ті водії, які порушують Правила дорожнього руху, нехтують законами дороги, тим самим піддаючи небезпеці життя інших людей.

Після панахиди працівники Державтоінспекції об’єдналися разом із членами місцевих автоклубів і вирушили на Майдан Незалежності обласного центру для проведення масштабної громадської акції пам’яті за жертвами ДТП. У супроводі автомобілів ДАІ 32 автівки проїхали колоною через усе місто на центральний майдан, де водії запалили лампадки та вшанували загиблих хвилиною мовчання.

— Ми організували цю акцію для того, щоб привернути увагу всіх учасників дорожнього руху до необхідності дотримання Правил дорожнього руху, відповідальності та безпеки на дорогах, — каже один з ініціаторів акції, член автоклубу «Drive2.ru Хмельницький» Олександр Ракочий. — Зараз в аваріях найбільше гине молодь віком від 24 до 29 років з водійським стажем від нуля до двох років. Тому цією акцією ми хочемо попередити про небезпеку перш за все молодь, — продовжує Олександр.

— Я прийшла вшанувати пам’ять своєї подруги Яни, яка нещодавно трагічно загинула у ДТП. Поставила свічку, а тепер їду з подругою на місце пригоди і покладу квіти, — каже Аніта Шептицька, яка тримає у руках дві білі гвоздики, перев’язані чорною стрічкою.

— Кожен водій повинен усвідомлювати, що автомобіль може стати небезпечним як для оточуючих, так і для нього самого. Сідаючи за кермо, ти береш на себе відповідальність за те, що діється на дорозі, — каже учасник акції Олександр Мантур.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ