У Львові обговорили об’єднання зусиль влади та громадськості з метою сприяння розвитку громадянського суспільства в області

У Львові обговорили об’єднання зусиль влади та громадськості з метою сприяння розвитку громадянського суспільства в області

20.11.12 18:59 0 1416
20 листопада в прес-центрі Львівської обласної державної телерадіокомпанії, у рамках проведення публічних консультацій з громадськістю щодо проекту Регіональної програми сприяння розвитку громадянського суспільства у Львівській області на 2013-2014 роки, відбувся круглий стіл на тему: «Як об’єднати зусилля влади та громадськості з метою сприяння розвитку громадянського суспільства в області».

Організатор круглого столу – головне управління з питань внутрішньої політики, преси та інформації обласної державної адміністрації. Участь у даній події змогли взяти усі зацікавлені розвитком громадянського суспільства.

Доповідачами від Львівської обласної державної адміністрації були: заступник начальника головного управління – начальник аналітично-інформаційного управління Дмитро Посипанко, а також заступник начальника управління – начальник відділу зв’язків з громадськістю Марія Вагіла. Від  громадських організацій з доповіддю виступили: представник інформаційно-правового Центу «Наше право» Тетяна Дембіцька і представник «Центру громадської адвокатури» Іванна Жученко.

Участь в обговоренні також взяв голова Громадської ради при облдержадміністрації Зеновій Бермес та представники громадських організацій, зокрема: «Наше право», «Центр громадської адвокатури», «Молодіжний центр працевлаштування», «Західноукраїнський регіональний інститут громадянського суспільства ім. Ярослава Мудрого».

Під час круглого столу було наголошено на недостатній активності громадських організацій у підготовці та обговоренні проекту програми.

Дмитро Посипанко підкреслив важливість створення інформаційно-ресурсного центру для громадських організацій та зазначив, що Львівська область одна з чотирьох, які можуть потрапити в пілотний проект створення такого центру із співфінансуванням фонду «Відродження».

Марія Вагіла також відзначила важливість освітнього напрямку в програмі сприяння розвитку громадянського суспільства у Львівській області на 2013-2014 роки, коли представники громадських організацій і держслужбовці проходитимуть спільні тренінги для кращого розуміння специфіки роботи один одного. Це покращить їх взаємодію та налагодить спільну плідну роботу.

Тетяна Дембіцька, як одна із учасників розроблення програми, підкреслила на відкритості облдержадміністрації під час роботи над її проектом, а також зазначила, що облдержадміністрація і інформаційно-правовий Центр «Наше право» плідно співпрацюють і результатом цієї роботи є затверджений в 2011 році порядок оприлюднення нормативно-правових актів облдержадміністрації (Львівська область єдина, де затверджений такий порядок).

Іванна Жученко зазначила, що влада продемонструвала свою відкритість і готовність до співпраці, а ось громадськість була пасивною. Вона також наголосила, що громадські організації в більшості випадків створюються для реалізації того чи іншого проекту, а не з конкретною метою.

Під час обговорення представники громадських інститутів висловили свої думки щодо програми. Зокрема Богдан Ковальчук зазначив, що виконувати деякі пункти програми повинні громадські організації, а не влада. Орест Чабан наголосив, що програму потрібно затверджувати, щоб вона стала основою для подальшої роботи.

Зеновій Бермес підкреслив, що для співпраці представники громадськості повинні мати високий фаховий рівень у своїх сферах діяльності, а влада завжди повинна вчитись. Леся Довганик додала, що програма не є догматом, вона може змінюватись і є гнучкою коли потрібно внести зміни.

Насамкінець усі участники круглого столу погодились з необхідністю прийняття зазначеної програми депутатами Львівської обласної ради.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Наступна новина: Кращі студенти Львівщини ...

КОМЕНТАРІ