Обговорено питання розвитку хокею на Львівщині

Обговорено питання розвитку хокею на Львівщині

20.11.12 19:14 0 1526
20 листопада у Львівській обласній державній адміністрації під головуванням заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Рудницького відбулася обласна нарада з питань розвитку хокею у м. Львові та Львівській області.

У нараді взяли участь  директор МОК «Євро 2012 Україна», представник Федерації хокею України Маркіян ЛУБКІВСЬКИЙ, член Національного Олімпійського комітету України Іван Федоренко, директор департаменту Євро 2012 Львівської міської ради Олег Засадний, начальник управління з питань фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації Юрій Майборода  та ін.

Учасники наради провели дискусію щодо можливостей будівництва у м.Львові хокейної арени в рамках виконання державної цільової соціальної програми «Хокей України», можливостей відкриття спеціалізації «Хокей» у Львівському державному університеті фізичної культури та відділенню хокею у Львівському училищі фізичної культури.

Довідка:

На виконання п. 4 ст. 1 Указу Президента України № 64/2008 р. та постанови КМ України від 3.10.2008 р. за № 1194 “Про затвердження Державної цільової соціальної програми «Хокей України» у Львівській області спостерігається істотна активізація розвитку хокею на усіх рівнях:

Ефективно функціонує крита льодова арена (30 х 60) у місті Новояворівську Яворівського району. На цій арені відбуваються ігри чемпіонату України з хокею з шайбою у Професійній хокейній лізі, чемпіонату України з хокею з шайбою серед юнаків 2001 р.н., ігри Західноукраїнської аматорської хокейної ліги, обласні змагання з хокею для різних вікових груп ( в т.ч. серед ветеранів) й різноманітні хокейні турніри для гравців різних вікових груп (в т.ч. міжнародні).

У Пустомитівському районі (с. Сокількики) в приміщені торгового комплексу «Кінг Крос Леополіс» (мегамаркет «Ашан») введено в експлуатацію криту ковзанку розміром 20 х 40 м. та діють дві відкриті тимчасові льодові ковзанки СОК «Медик» по вул. Горбачевського, 24 розміром 30 м х 60 м та на пл. Ринок, 1 (біля приміщення міської ради розміром 20 м х 40 м).

Активно розглядається інвестиційний проект будівництва критої льодової арени у м. Червонограді.

Для розвитку хокейної спортивної інфраструктури важливе значення має стратегічний національний проект «Олімпійська надія – 2022». В державну цільову соціальну програму розвитку спортивної та туристичної інфраструктури на 2012-2022 роки внесено низку важливих об’єктів для розвитку хокею на Львівщині.

В області діє два відділення хокею в дитячо-юнацьких спортивних школах: ДЮСШ «Локомотив» м. Львова та ДЮСШ м. Яворів, в яких працюють 3 викладачі (з них 2 штатні) та займається  174  спортсменів-учнів.

У 2010 році було відкрито відділення хокею в обласному центрі олімпійської підготовки з зимових видів спорту у м. Новояворівську з загальною кількістю хокеїстів у ЦОПі – 27 осіб та однією посадою тренера. У зв’язку із введенням нового типового Положення про ЦОПи відділення хокею у 2012 році припинило свою діяльність.

У вересні 2011 року в ЗОШ №3 м. Новояворівська (Яворівський район) відкрито спеціалізований спортивний клас (15 учнів-шестикласників, які займаються хокеєм, юнаки). У вересні 2012 року відкрито другий спортивний клас (7 учнів-п’ятикласників, які займаються хокеєм, юнаки), для яких створено усі необхідні умови для поєднання навчально-тренувального та загальноосвітнього процесів.

До регулярних занять хокеєм залучено 230 дітей та понад 300 осіб дорослого населення.

Упродовж останніх восьми років регулярно проводиться чемпіонат Львівської області з хокею, участь у якому беруть 7-8 чоловічих команд, у т.ч., окрім обласного центру міста Львова, команди з міст Червонограда, Дрогобича, Яворова, Нового Роздолу.

В чемпіонаті Західноукраїнської аматорської хокейної ліги серед 12 команд, 6 представляють колективи Львівської області (м. Львів, Червоноград, Новий Розділ, Дрогобич. Яворів).

В цьогорічному Чемпіонаті України серед дитячих команд виступає ХК “Галицькі Леви” (юнаки 2001 р.н.). Їхніми суперниками є команди «Сокіл-2001» (Київ), «СДЮШОР-2001» (Харків), «Донбас» (Донецьк), «Крижинка-2001» (Київ), «Піраньї-2001» (Вінниця).

В чемпіонаті ПХЛ упродовж двох останніх сезонів успішно виступає ХК «Леви», головний тренер команди Владислав Єршов. Троє гравців цього клубу залучаються до складу національної збірної команди з хокею.

В області проведено кілька масштабних представницьких хокейних турнірів, в т.ч. за участю зарубіжних команд, а у 2010 році урочисто відзначено 100-річчя українського хокею.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Проект розробки та ...

КОМЕНТАРІ