Проект розробки та впровадження публічної політики успішно впроваджується на Львівщині

Проект розробки та впровадження публічної політики успішно впроваджується на Львівщині

20.11.12 19:19 0 1386
З допомогою Канадського бюро міжнародної освіти наші проблеми стають нашими пріоритетами. Адже вдале застосування освіти завжди дає позитивний ефект. На цьому 20 листопада наголосив перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич, під час зустрічі із президентом і головним виконавчим директором Канадського бюро міжнародної освіти (СВІЕ) Карен МакБрайд.

На зустрічі також були присутні директор Канадського бюро міжнародної освіти (проект PRISM) Карен Далкі, директор проекту PRISM в Україні Сергій Котенко, керівники профільних управлінь облдержадміністрації.

Богдан Матолич розповів про впровадження на Львівщині ініціатив «Меморандуму про взаєморозуміння», який було підписано в межах Проекту розробки та впровадження публічної політики (PRISM). Він відзначив його успішну реалізацію в усіх напрямках.

«Дуже успішною у нас є розробка програм інноваційного розвитку, метою якого є надання допомоги у створенні сприятливого інноваційного бізнес-середовища для малого підприємництва. Маємо цікаві ініціативи у наданні якісних адміністративних послуг, для прикладу впроваджуємо можливість спрощеного доступу до послуг через пошту. З упевненістю можу сказати, що ми готові до впровадження нещодавно прийнятого Закону України «Про адміністративні послуги», – зазначив перший заступник голови ОДА, – Ще однією важливою складової співпраці є інтегрування гендерної складової в усі сфери публічної політики. Окрім цього також активно проваджується ініціатива щодо моніторингу, оцінки та розробки регіональних програм розвитку малого підприємництва у регіоні. Львів на сьогодні входить в десятку кращих областей України щодо розвитку малого бізнесу».

Також Богдан Матолич констатував, що Проект розробки та впровадження публічної політики успішно виконується і впроваджується на Львівщині.

Карен МакБрайд подякувала за активне сприяння у реалізації ініціатив Проекту PRISM голові Львівської облдержадміністрації Михайлові Костюку та висловила вдячність за ефективну співпрацю структурним підрозділам ОДА. Вона також відзначила, що Львівська область є провідним регіоном у впровадженні усіх напрямків Проекту розробки та впровадження публічної політики.

«Незважаючи на те, що Проект PRISM в Україні буде завершено у березні 2013 року, ми переконані у можливості нашої співпраці на майбутнє. Також вважаю, що за той час, який залишився до кінця Проекту нам слід буде підвести підсумки щодо його реалізації», – додала президент і головний виконавчий директор СВІЕ.

Богдан Матолич подякував за високу оцінку роботи Львівської ОДА та наголосив: «Попереду у нас велика перспектива і до березня наступного року ми завершимо Проект конкретними результатами».

Довідка: 

Між Львівською обласною державною адміністрацією, Міжнародною благодійною організацією «Консорціум із вдосконалення менеджмент-освіти в Україні» та Канадським бюро міжнародної освіти(СВІЕ) за фінансової підтримки Канадської агенції міжнародного розвитку в межах Проекту розробки та впровадження публічної політики (PRISM) в Україні 27 серпня 2010 року підписано «Меморандум про взаєморозуміння».

Відповідно до «Меморандуму про взаєморозуміння» в області ефективно реалізуються наступні ініціативи:

- «Регіональна програма інноваційного розвитку Львівської області»;

- «Моніторинг й оцінка регіональних програм розвитку малого підприємництва у Львівській області»;

- «Розбудова спроможності Львівської обласної державної адміністрації щодо надання якісних адміністративних послуг»;

- «Інтеграція гендерної складової до усіх сфер публічної політики Львівської обласної державної адміністрації».

Проект розробки та впровадження публічної політики (Проект PRISM) розрахований на п’ять років (2007 – 2012 рр) та фінансується Канадською аґенцією міжнародного розвитку (CIDA); керівництво проектом здійснює Канадське бюро міжнародної освіти (CBІE). Проект надає цільову підтримку у розбудові спроможності українських урядових інституцій України щодо розробки, впровадження та координації публічної політики. 

Проект PRISM є складовою програми канадського уряду щодо технічного співробітництва з Україною, у рамках якої робиться наголос на розбудові спроможності на індивідуальному та інституційному рівнях, а також на створенні сприятливого середовища для реформ, передачі знань, партнерстві та налагодженні прямих зв’язків між канадськими та українськими партнерами. Зв’язки, встановлені завдяки Проекту PRISM, створюють можливості для обміну досвідом, методологіями та знаннями, пов’язаними з процесами розробки і впровадження публічної політики. 

Метою Проекту PRISM є сприяння розвиткові відповідального врядування, демократії та верховенства права шляхом розбудови інституційної спроможності з розробки та впровадження політики шляхом надання оперативної кваліфікованої технічної підтримки з боку Канади та міжнародної спільноти.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ