Працівники служби боротьби з незаконним обігом наркотиків зацікавились Івано-Франківськими гуртожитками ПТУ

Працівники служби боротьби з незаконним обігом наркотиків зацікавились Івано-Франківськими гуртожитками ПТУ

21.11.12 08:48 0 1456
Працівники міліції Івано-Франківщини постійно проводять профілактичні заходи, спрямовані на попередження випадків утягнення молоді і неповнолітніх осіб у наркоманію. З-поміж інших дієвих заходів важливого значення набувають зустрічі і безпосереднє спілкування з юнаками і дівчатами, які під час навчання в закладах професійно-технічної освіти проживають у гуртожитках.

На переконання правоохоронців, саме ця категорія учнівської молоді становить своєрідну групу ризику і за певних обставин може потрапити під негативний вплив наркозалежних осіб, спробувати наркотики і незчутися, як подальше життя пішло шкереберть.

З початком навчального року співробітники підрозділів кримінальної міліції у справах дітей проводять профілактично-роз’яснювальні бесіди на антинаркоманійну тематику зі старшокласниками загальноосвітніх шкіл та учнями закладів професійно-технічної освіти.

З листопада до цієї роботи активно долучилися й працівники служби боротьби з незаконним обігом наркотиків. У рамках проведення оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Генофонд» правоохоронці використовують нетрадиційні способи донести до свідомості учнівської молоді переконання про переваги здорового способу життя і, навпаки, згубність дії наркотиків.

Під час лекцій профілактичного характеру неповнолітнім демонструють відеофільм, відзнятий на реаліях життя і в якому наводяться приклади нещасливої долі та захворювань реальних молодих людей, котрі стали жертвами наркоманії. Водночас у цих заходах охоче беруть участь і виступають перед учнівською молоддю люди, які свого часу потрапили у трясовину наркоманії, але зуміли перебороти біду і позбутися наркотичної залежності. Вони розповідають про жахливість людського існування в умовах постійного пошуку наркотичної дози і, навпаки, про те, якими вони є зараз - щасливими від того, що використали свій шанс розпочати нове життя і мати в ньому перспективу.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ