Нові туристичні маршрути відкривають дива районів Львівщини

Нові туристичні маршрути відкривають дива районів Львівщини

21.11.12 12:54 0 1298
Головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Львівської обласної державної адміністрації відкриває для гостей, туристів та мешканців області туристичні дива районів Львівщини в рамках проекту «Невідома Львівщина».

Цієї неділі представники головного управління взяли участь в апробації нового туристичного маршруту «Шляхами Пінзеля та Фредра» в Пустомитівському, Городоцькому та Самбірському районах, розробку і впровадження якого здійснює творчий колектив туроператора «Відвідай» та Громадська організація «Підкова».

Учасники туру відвідали стародавнє село Оброшино, яке чарує рококовим палацовим комплексом римо-католицьких архієпископів (1730р.) з дендропарком та невеликим зоопарком.

Годовиця – невелике приміське село біля Львова, вразило навіть бувалих туристів своєю унікальною пам’яткою 1758 року – Костелом Всіх Святих, що є одним з найкращих зразків бароко в Галичині. Автором архітектурної перлини є геніальний архітектор Бернард Меретин (творець собору св. Юра у Львові), що був одним із найвизначніших зодчих свого часу. Тут ще збереглися фрески відомого художника Александра Ролінського. Автором різьбленого декору в співпраці з Мацеєм Полейовським є геніальний скульптор Йоган Георг Пінзель. Відомі скульптури Пінзеля «Жертвопринесення Авраама» та «Самсон, що роздирає пащу лева», врятовані Борисом Возницьким із Годовицького вівтаря, є експонатами Музею Пінзеля у Львові. Сьогодні забутий безцінний шедевр світового значення Костел Всіх Святих, на превеликий жаль, невпинно руйнується.

Наварія також славиться архітектурною перлиною Бернарда Меретина – бароковим Костелом святого Валентина 1626р. року. В Пустомитах від розкоші відомого в минулому бальнеологічного курорту залишився палац початку ХІХ ст. та давня піч для випалювання вапна. Село Семенівка славне дерев’яною церквою св. Михайла 1718 року з чудовими розписами, костелом св. Мартина 1722 року та корчмою XVIII ст.

Щирець щиро запрошує оглянути чудові оборонні храми: Костел Святого Станіслава 1400р., Церкву Святої Трійці XVI ст., Церкву Різдва Богородиці XVI ст., яка  оточена залишками давньоруського фортеці на Замковій горі та Музей пам’яті жертв сталінських репресій.

У селі Вишня туристів зустрів великий неоренесансний палац 1835 року, який належав геніальному польському комедіографу Олександру Фредру, дідові митрополита Андрея Шептицького.

Містечко Рудки, що розташоване на злитті річок Вишні і Вишеньки, запрошує в ренесансно-бароковий костел Успіння Діви Марії 1728 року з саркофагом роду Фредрів та копією образу Рудківської Матері Божої, коронованої Іваном Павлом ІІ, як “Цариця Бещад”. Славу селу Градівка приніс приватний історико-краєзнавчий музей Івана Яценка, який збирав і збирає свої експонати протягом життя.

І завершальним об’єктом нового туру став бальнеологічний курорт Великий Любінь – один з найстаріших курортів Європи, який славиться цілющими джерелами мінеральних вод та торф’яними грязями, що використовуються для лікування органів кровообігу.

Нагадаємо, що першою ластівкою реалізації проекту «Невідома Львівщина» стала апробація минулої неділі нового туристичного маршруту Кам’янко-Бузьким районом під назвою «Кам’яні Бузьки».

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ