До Міжнародного дня інвалідів у Луцьку відбудеться ряд заходів

До Міжнародного дня інвалідів у Луцьку відбудеться ряд заходів

21.11.12 13:29 0 2003
3 грудня – Міжнародний день інвалідів. Відповідно до розпорядження Луцького міського голови від 15.11.2012 №551 з цієї нагоди відбудеться ряд заходів.

За рахунок коштів, передбачених бюджетом міста на 2012 рік на соціальні виплати, буде надано одноразову матеріальну допомогу (на загальну суму 13 тис. 200 грн): одиноким та одиноко проживаючим особам з інвалідністю, які перебувають на обліку у територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Луцька, розмір пенсії яких не перевищує двох прожиткових мінімумів для осіб, що втратили працездатність, а також інвалідам, які за поданням громадських організацій міста потребують одноразової грошової допомоги, - в розмірі 200 грн. кожному, сім’ям, в яких виховується двоє дітей-інвалідів, - в розмірі 300 грн. кожному; інвалідам, які беруть активну участь в громадській діяльності, - в розмірі 200 гривень кожному.

29 листопада для підопічних інвалідів територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Луцька буде проведено святковий вогник та концерт, присвячений Міжнародному дню інвалідів за участю художньо-самодіяльних колективів. У терцентрі також відбудеться виставка мистецьких виробів інвалідів та лекція на тему: «Інвалід – це не клеймо».

3 грудня о 14.00 год. у Палаці культури міста Луцька відбудеться благодійний концерт для інвалідів за участю аматорських колективів закладів культури міста.

Протягом листопада триватимуть учнівські благодійні акції зі збору м’яких іграшок, дитячих книг для дітей-інвалідів до дня Святого Миколая. У грудні відбудеться VIІ мистецький інтегрований фестиваль «Забавляночка скликає друзів».

У центральній бібліотеці для дорослих буде організовано виставку літератури «Людина серед людей», у бібліотеці-філії №5 – виставку літератури «Сіймо добро – даруймо милосердя». У шкільних бібліотеках відбудеться виставка літератури «Душі людської доброта». У бібліотеці-філії №11 – викладка літератури «Повір у себе». В КЗ «Луцька міська централізована бібліотечна система» буде організовано виставку папок-досьє «Зона соціальної уваги». У загальноосвітніх навчальних закладах будуть поведені години спілкування «Дивись на нас, як на рівних!». Ці заходи відбуватимуться протягом листопада – грудня.

У амбулаторно-поліклінічних закладах міста буде проведено місячник «Медичний огляд інвалідів».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
2 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ