На Львівщині правоохоронці затримали шахрайку, яка спеціалізувалася на кредитах

На Львівщині правоохоронці затримали шахрайку, яка спеціалізувалася на кредитах

21.11.12 16:35 0 1493
Працівники Дрогобицького МВ ГУМВС України у Львівській області викрили 42-річну місцеву мешканку, яка подавала до фінансових установ «липові» довідки, завдяки яким взяла кредит майже у 22 тисячі гривень.

Винахідлива жінка за допомогою комп’ютерної техніки виготовляла бланки довідок про доходи, вказуючи неправдиві відомості про своє місце роботи.

Чотири роки тому зловмисниця розпочала злочинну «кар’єру». У 2008 році власноручно виготовила довідку про доходи з метою отримання кредиту в ощадному банку на суму 10 тисяч гривень. Тоді жінка «працювала» кравчинею, так зазначила собі у довідці. Після цього фантазія лиходійки розгулялась – залежно від настрою вона була продавцем, підприємцем і навіть менеджером.

Щоб взяти наступний кредит і залишатися не помітною в інших відділеннях фінансових установ, жіночка навмисне змінювала прізвище, вигадувала іншу посаду. З документами та довірливими поручителями не виникало жодних проблем. Останні засвідчували інформацію «добродійки».

У липні 2012 року, скориставшись тимчасовою відсутністю працівників приватного підприємства, жінка поставила печатки у три попередньо підробленні довідки про доходи та ксерокопію трудової книжки. Підготувавши документи для отримання наступного кредиту, в розмірі 10 тисяч гривень, лиходійка зайнялася пошуками нових двох поручителів, оскільки цього вимагав розмір кредиту.

Дві наступні подруги стали жертвами підступної шахрайки. Державний банк надав «добродійці» у розпорядження бажану суму грошей одразу після укладення кредитного договору. За його умовами, жінка повинна була сплатити попередній кредит, і не пізніше липня 2011 року. Погашенням суми позики лиходійка не переймалася, і продовжувала брати наступні кредити.

На постійні вимоги служби безпеки банку належним чином виконувати зобов’язання кредитного договору позичальниця не реагувала. Такими темпами її заборгованість зросла майже до 22 тисяч гривень. Тоді керівництво банку звернулося за допомогою в Дрогобицький міський відділ міліції з проханням притягнути шахрайку до відповідальності.

Дії шахрайки кваліфікуються за статтею 358 КК України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області

(за матеріалами Дрогобицького МВ ГУМВСУ у Львівській області)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Закарпатті вшанують ...

КОМЕНТАРІ