Луцьк: Екологічний стан Теремнівських ставків будуть покращувати

Луцьк: Екологічний стан Теремнівських ставків будуть покращувати

21.11.12 21:50 0 1446
Начальник відділу екології Анатолій Гламазда поінформував членів виконавчого комітету про відновлення екологічного (гідрологічного) стану Теремнівських ставків. Робочою групою було обстежено стан водного об’єкта, прибережної смуги. Згідно із ним, спеціалісти рекомендують очистити від рослинності, мулу та відходів плесо, укріпити береги ставу, зробити ремонт дамби. Для цього потрібно здійснити повний випуск води з водойми через донний водовипуск.

Проте для виконання названих робіт, перш за все, треба виготовити проектну документацію. Вартість проекту близько 2-х тисяч гривень. Спеціалісти стверджують, що якщо вчасно не провести ремонту гідроспоруд, дамба може зруйнуватися, і це призведе до підтоплення мікрорайону.

Питання оренди природоохоронного об’єкта місцевого значення поки що вирішити не можна, адже відбулися зміни у Земельному кодексі України і потрібно належно вивчити механізми передачі в оренду водних ресурсів. Заступник міського голови Лариса Соколовська, зазначила, що потрібно детальніше обстежити стан дамби і дороги біля ставу, скласти дефективні акти і визначити вартість проекту з укріплення берега.

Тож було прийняте рішення, яке передбачає виготовлення проектної документації „Відновлення екологічного (гідрологічного) стану Теремнівських ставків з метою захисту від підтоплення громадської та житлової забудови”. Також до рішення увійшли інші пункти з покращення екологічного стану Теремнівських ставків.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
4 (голосів: 1)
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ