Делегація Королівства Данія завітала на Львівщину

Делегація Королівства Данія завітала на Львівщину

21.11.12 22:52 0 1394
21 листопада перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич провів зустріч із Державним секретарем з питань торгівлі та стратегії МЗС Данії Ларсом Туесеном.

Учасниками зустрічі також були: Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Данія в Україні Мікаель Борг-Хансен, голова Данської Бізнес Асоціації у Західній Україні Ларс Вестберг, заступник голови ДПC у Львівській області Юрій Лепецький, перший заступник начальника Львівської  митниці Ярослава Сподарик, а також керівники галузевих структурних підрозділів облдержадміністрації.

Делегація Королівства Данія завітала на Львівщину з метою ознайомлення із суспільно-політичною та соціально-економічною ситуацією в області, вивчення можливостей регіону, а також обговорення питань двостороннього співробітництва.

Державний секретар з питань торгівлі та стратегії МЗС Данії Ларс Туесен зазначив, що місто Львів та область в цілому надзвичайно відомі в Данії, перш за все, завдяки великій спільноті підприємців, які організували тут бізнес. Він висловив сподівання щодо подальшого залучення вигідних інвестицій у Львівщину, а також на успішний пошук інвесторів для Данії.

Також Ларс Туесен розповів, що сьогодні відбулась зустріч із керівниками данських компаній, які працюють на Львівщині, під час якої було обговорено особливості ведення їх бізнесу, зокрема, питання відшкодування ПДВ.

Богдан Матолич зазначив, що відшкодування заборгованості ПДВ також обговорювалось під час зустрічі Надзвичайного і Повноважного Посла Мікаеля Борг-Хансена із головою облдержадміністрації Михайлом Костюком у вересні цього року, за результатами якої було вжито оперативних заходів для її зменшення. «Якщо порівняти заборгованість на початок цього року із тією, що є станом на жовтень, то вони різняться в позитивну сторону», – наголосив перший заступник голови ОДА.

Заступник голови ДПC у Львівській області Юрій Лепецький розповів про ситуацію із відшкодуванням ПДВ та повідомив, що данські компанії у цьому році практично не мають жодних проблем з цими виплатами.

«Основне завдання влади, щоб Податкова служба сьогодні перетворилась у сервісний центр. Таку ж мету ми ставимо перед усіма дозвільними службами, створюючи для оптимальних умов дозвільні та адміністративні центри», – додав Богдан Матолич.

Своєю чергою, державний секретар МЗС Данії висловив сподівання, що завдяки тісної співпраці усі питання будуть вирішені.

Перший заступник керівника області також зазначив, що Львівська ОДА готова обговорити будь-які проблеми діяльності іноземних компаній у робочому порядку, резюмувавши, що іноземний інвестор матиме зелене світло.

Довідка:

Станом на 1 жовтня 2012 року інвесторами з Данії в економіку Львівщини внесено інвестицій на суму 72,4 млн.дол.США, що становить 4,6 % від загального обсягу інвестицій в область.

З них 1,99 млн.дол.США (0,7 % від загального обсягу) надійшло впродовж січня-червня 2012 року.

Загальний обсяг внесених іноземних інвестицій в область склав 1593,6 млн.дол.США. З них протягом січня-вересня 2012 року надійшло 289,9 млн.дол.США.

За участю датського капіталу на території області утворено близько 50 підприємств. До найбільших належать:

- ДП “Датський текстиль” (виготовлення тканин),

- ДП “Йоха Україна” (швейне виробництво),

- ДП „ХРТ Текстиль” (швейне виробництво),

- ДП “Проперті Інвест” (лісопильне господарство),

- ДП “Гангсо Україна” (деревообробка),

- ДП “Амбієнте Ферніче Україна” (виробництво меблів),

- ТзОВ “Амардіко 120 Україна” (сталеве лиття),

- ДП “Ен Джі Метал Україна” (металообробка),

- ТзОВ “Галичина – Захід” (розведення свиней),

- ДП “Холгер Крістіансен Продакшн Україна” (регенерація електрообладнання).

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Питання реалізації у 2013 ...

КОМЕНТАРІ