Луцьк: У місті розроблено програму розвитку конкурентоспроможної туристичної галузі

Луцьк: У місті розроблено програму розвитку конкурентоспроможної туристичної галузі

21.11.12 23:17 0 1468
Начальник управління міжнародного співробітництва та розвитку туризму міської ради Микола Іванюк представив «Програму розвитку конкурентоспроможної туристичної галузі у місті Луцьку на 2013 – 2014 роки».

Він наголосив, що туризм набуває дедалі більшого значення для розвитку економіки та соціальної сфери в Україні загалом та у місті Луцьку зокрема. Розвиток в’їзного та внутрішнього туризму є важливим чинником підвищення якості життя в місті, утворення додаткових робочих місць, надходження до місцевого бюджету та підвищення авторитету міста на внутрішньому та міжнародному туристичних ринках вцілому.

Микола Іванюк зазначив, що розвиток туризму істотно впливає на такі сектори економіки як транспорт, торгівля, зв'язок, будівництво, сільське господарство, виробництво товарів широкого вжитку, сфера послуг, і є одним з найбільш перспективних напрямів структурної перебудови економіки. Туристична діяльність сприяє підвищенню рівня життя населення, розвитку інфраструктури, охороні навколишнього середовища, популяризації природної та історико-культурної спадщини, а також розвитку міжнародного співробітництва.

Він наголосив, що метою Програми є створення високорентабельної туристичної галузі міста Луцька, покликаної зробити Луцьк конкурентоспроможним на національному та міжнародному туристичному ринках.

Крім того, Микола Іванюк зауважив, що ця Програма має стати концептуальною базою розвитку туристичної галузі у місті Луцьку, ефективним механізмом створення організаційно-правових та економічних засад становлення туризму як високорентабельної галузі економіки, важливого засобу культурного та духовного виховання громадян, а також покликана стимулювати ефективне та раціональне використання і розвиток наявних рекреаційних ресурсів, охорону пам’яток історичної спадщини, підвищити рівень міжгалузевого співробітництва, визначити перспективи подальшого розвитку туризму на основі аналізу його сучасного стану.

Програмою передбачається здійснення комплексу заходів щодо удосконалення системи управління туристичною галуззю, підвищення професійного рівня працівників туристичної галузі, покращення іміджу Луцька як туристичного міста, удосконалення інфраструктури, зміцнення існуючої та розбудови нової матеріальної бази, створення умов для реалізації інвестиційних проектів.

Заступник міського голови Василь Байцим зазначив, що розвиток туристичної галузі є важливою справою для нашого міста. За його словами, у цьому році Луцьк відвідало майже у два рази більше туристів, ніж торік. Це відповідно й збільшення надходження до міського бюджету.

Святослав Кравчук зазначив, що така програма необхідна і вона тісно пов’язана й з іншими сферами життя міста. За його словами, турист відвідавши місто, яке є брудним, з нерозвиненою інфраструктурою тощо, більше сюди не повернеться, як його не рекламуй. Він наголосив, що необхідно створити всі умови, аби людям, які приїжджають до Луцька, тут було комфортно, затишно і безпечно.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: Громадськість ...
Наступна новина: В Україні знову ...

КОМЕНТАРІ