У Луцьку наведуть порядок із зовнішньою рекламою?

У Луцьку наведуть порядок із зовнішньою рекламою?

22.11.12 08:10 0 1447
На сьогоднішньому засіданні виконавчого комітету директор КП «Луцькреклама» Олександр Ковальський доповів про роботу очолюваного ним підприємства.

За його словами, основними напрямками діяльності є контроль за правомірністю розміщення рекламних конструкцій в м. Луцьку, контроль за повнотою та своєчасності надходження до міського бюджету плати за тимчасове користування місцями розміщення засобів зовнішньої реклами, нагляд за технічним станом та зовнішнім виглядом рекламних конструкцій та площин, демонтаж неправомірно встановлених рекламоносіїв, сприяння в розміщенні соціальної реклами на вулицях міста, контроль та постійна роз’яснювальна робота з розповсюджувачами реклами з врученням відповідних актів та вимог про порушення Порядку розміщення зовнішньої реклами в м. Луцьку згідно чинного законодавства, співпраця та подання матеріалів до інспекції з питань захисту прав споживачів у Волинській області щодо порушень Порядку розміщення зовнішньої реклами в м. Луцьку, організація та проведення рейдів по вулицях міста спільно з управлінням розвитку підприємництва та реклами, з представниками відділу муніципальної поліції, інспекції з питань захисту прав споживачів у Волинській області на предмет відповідності рекламних конструкцій до Концепції розміщення та розвитку зовнішньої реклами і місті Луцьку.

За період з 1 березня по 31 жовтня 2012 року на вимогу КП «Луцькреклама» власниками було демонтовано 541 неправомірно встановлених засобів зовнішньої реклами.

Інспекторами КП «Луцькреклама» складено 290 акти та 120 вимог про порушення порядку розміщення засобів зовнішньої реклами, до інспекції з питань захисту прав споживачів направлено 39 подань щодо штрафних санкцій.

Олександр Ковальський зазначив, що завдяки посиленню контролю за розміщенням засобів зовнішньої реклами в місті зросла кількість зареєстрованих рекламних конструкцій. Так, за 10 місяців 2012 року було укладено договори на розміщення 118 нових засобів зовнішньої реклами.

Спільно з відділом муніципальної дружини організовано, проведено рейди вулицями міста на предмет демонтажу незаконно встановлених конструкцій з гастрольною рекламою та неправомірно розміщених рекламних носіїв.

Крім того, з метою підвищення естетичних якостей міського середовища та його привабливості з суб’єктами господарювання постійно проводиться робота щодо дотримання належного вигляду засобів зовнішньої реклами та прилеглої території у відповідності до вимог «Порядку розміщення засобів зовнішньої реклами в місті Луцьку» та «Концепції розміщення та розвитку зовнішньої реклами в місті Луцьку».

КП «Луцькреклама» розпочало фактичне функціонування з 1 березня 2012 року – з моменту початку укладання договорів щодо розміщення засобів зовнішньої реклами в місті Луцьку відповідно до п. 4 рішення Луцької міської ради від 26.01.2012 № 20/89 «Про функціонування комунального підприємства «Луцькреклама».

Валовий дохід за звітний період склав 1 337,2 тис. грн: за тимчасове користуванням місцем розміщення засобів зовнішньої реклами - 1 336,1 тис. грн. та інші доходи (пеня) – 1,1 тис. грн.

Член виконкому, секретар міської ради Григорій Пустовіт поцікавився на скільки збільшилися надходження до міського бюджету за розміщення зовнішньої реклами з початком функціонування підприємства. Олександр Ковальський зауважив, що цьогоріч збільшення доходів не вар, то очікувати, бо підприємство тільки почало наводити лад у сфері розміщення зовнішньої реклами в Луцьку, а у наступному році це буде значна сума.

Юрій Вербич закликав директора КП «Луцькреклама» звернути увагу на питання ведення діловодства, архівування документів, фінансової документації.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук подякував Олександру Ковальському за роботу. Він зазначив, що з початком роботи КП «Луцькреклама» стало помітно, що у місті ведеться робота з розміщення зовнішньої реклами.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ