Три ангели Іоанна Георга Пінзеля з Музею мистецтв Прикарпаття  демонструються  у  Луврі

Три ангели Іоанна Георга Пінзеля з Музею мистецтв Прикарпаття демонструються у Луврі

22.11.12 12:50 0 1483
Учора в паризькому Луврі відкрилася перша українська виставка — експозиція скульптора ХVІІІ ст. Іоанна Георга Пінзеля, якого європейці називають «українським Мікеланджело».

Серед робіт, що представлені у Франції, три дерев’яні скульптури ангелів з експозиції Музею мистецтв Прикарпаття (обласного художнього музею).

Виставка "Скульптор бароко в Україні середини ХVІІІ століття: Йоганн Георг Пінзель" триває в рамках тристоронньої угоди між Міністерством культури України, Львівською національною галереєю мистецтв та Лувром - найбільшим та найвідвідуванішим музеєм світу, визнаним науковим осередком мистецтва Всесвіту. Триватиме вона до 25 лютого 2013 року.

Міністр культури України Михайло Кулиняк назвав її "безпрецедентною культурною подією, яка відкриє Європі майстра світового масштабу з України і сприятиме створенню її позитивного іміджу як держави з багатим культурним спадком".

Для реалізації проекту в Україні було проведено велику реставрацію 27 шедеврів Іоанна Георга Пінзеля. Держава виділила на ці роботи понад 2,5 млн. грн.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
4 (голосів: 1)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Шедеври у вишивці ...

КОМЕНТАРІ